Két újabb távozó a játékiparban

Ben Irving és Tim Longo az a két személy, aki eddigi munkahelyét elhagyta.

Kezdjük Irvinggel – Ben Irving egy újabb név az egyre növekvő listán, amin a BioWare-től eltávozókat láthatjuk. Ő az Anthem vezető producere volt. „A BioWare-nél eltöltött nyolc kiváló év után úgy döntöttem, hogy ideje továbbállnom. Elfogadtam egy izgalmas lehetőséget egy másik játékokkal foglalkozó cégnél. Azok után, hogy oly sok éve először játszottam a Baldur’s Gate-tel, a BioWare volt az álom számomra, ahol dolgozni szerettem volna. Örökké hálás leszek mindazon embereknek, akik lehetőséget adtak nekem arra, hogy kiváló emberekkel remek termékeken dolgozhassak. Úgy hiszem, hogy az Anthem előtt fényes jövő áll [akkor ezért említi csak háromszor az Electronic Arts legújabb pénzügyi jelentése? legutóbb a Mass Effect: Andromeda is hasonlóan a szőnyeg alá lett söpörve… – a szerk.], egy remek csapat dolgozik rajta, és alig várom a fejleményeket (és hogy játszhassak vele!). Igazán élveztem az Anthem közösségével interakcióba lépni. Jó és rossz időszakokon túl […] nem kívánok mást nektek mint a legjobbakat,” írta Irving egy rakat tweetben. Tehát Mark Laidlaw (Dragon Age kreatív rendező), David Gaider (Dragon Age író), Drew Karphyshyn (Mass Effect író), Aaryn Flynn (általános menedzser) és James Ohlen (Baldur’s Gate, Dragon Age vezető tervező) után újabb név távozott…

A másik távozó Tim Longo, a Halo Infinite kreatív rendezője – a Kotaku szerint a céges pozíciócserék miatt került erre sor. „Két változás következett nemrég be a Halo Infinite fejlesztési csapatában. A felelős producerünk, Mary Olson most a Halo Infinite kampányának vezető producere lesz, kihasználva a több évnyi 343 Industriesos tapasztalatát, hogy a rajongóknak egy remek sztorimód megvalósításában segítsen. Továbbá, Tim Longo elhagyta a csapatunkat, és őszintén köszönettel tartozunk neki a játékainkban, a stúdiónkban és a Halo univerzumában való közreműködéséért. A legjobbakat kívánjuk Timnek a jövőbeli elfoglaltságaiban. A játék gyártása és a kreatív nézete továbbra is Chris Lee, a Halo Infinite stúdiós vezetőjének kezében marad,” írta a Microsoft.

Longo 2013-ban csatlakozott a 343 Industrieshoz – a Halo 5: Guardians kreatív rendezője volt. Korábban azonos posztja volt a LucasArtsnál a törölt Star Wars: First Assault FPS-ben, és a 2013-as Tomb Raider rebootban is hasonló pozíciója volt a Crystal Dynamicsnál. Most a Twitteres posztja szerint egy aktivista játékon, a F#@!ING DO SOMETHING-en (B___D MEG CSINÁLJ VALAMIT) dolgozna, és a témája a nemrég bekövetkezett két lövöldözésen alapuló gagből indulna ki, amit Seth Meyers, egy odaát ismert talkshow műsorvezetője ejtett meg. Tehát a fegyveres téma is szóba kerül itt.

Sok szerencsét mindkettejüknek.

Forrás: WCCFTech, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu