Karbantartás-halasztás a World of Warcraft Classic miatt

Annyira népszerű lett az eredeti World of Warcraft feltámasztása, hogy egy norvég ISP (internetszolgáltató, de általában internetet, kábeltévét és telefont szoktak kínálni az előfizetőknek, ahogy hazánkban is) inkább elhalasztotta a tervezett karbantartást, hogy a belépésre váró játékosokkal ne babráljon ki.

Voltak olyan szerverek, ahol akár tízezren várakoztak a belépésre, ami azért elképesztően nagy szám. Ez azt jelenti, hogy igencsak nagy kereslet van a World of Warcraft Classicra (erre a témára egy kicsivel később még visszatérünk), és ezt a norvég Lyse ISP is érzékelte. A tervezett karbantartásukat a WoW-játékosok miatt el is halasztották szeptember 10-ére, hogy időben questelhessenek a szerencsések (akik korrekt módon sorba állnak a lootért), vagy addig szenvedjenek a queue-ban (azaz várhatnak, mire beléphetnek a szerverekre).

„A World of Warcraft Classic megjelenésének kellős közepén terveztük a karbantartást. A tudomásunkra jutott, hogy ez sok, kitartóan váró embert felidegesített. A játékosok és az összes fogyasztónk fontosak számunkra, és emiatt elhalasztottuk a karbantartást szeptember 10-ére,” írta a Lyse az előfizetőknek, és a Redditen olvasható is a mail fordítása, amit maga az ISP is megerősített, hogy ez valódi.

Az Activision Blizzard és annak befektetői már MOST jól jártak a World of Warcraft Classic megjelenésével. A részvényük értéke 6%-kal emelkedett, és a november 18-ai nap óta a legmagasabb értékén áll. A WoW Classicot perceken belül több mint egy millióan nézték a Twitchen, és a hosszú várakozási idő azt jelenti, hogy nagy igény volt a játékra, írja Daniel Ahmad, a Niko Partners senior elemzője a Twitteren. Hozzátette, hogy a befektetők tudnak arról, hogy a Blizzard már az első nap monetizálhat a havi 15 dolláros (kb. 4300 forintos) előfizetésével, és szerinte az előfizetések lassan újra feltámadnak a platformokon.

Úgyhogy a World of Warcraft Classic a tizenöt évvel ezelőtti élményével kasszasiker lesz, ez már biztos. A Blizzard végre rájött arra, amit a kalóz szerverek anno biztosítottak – vannak, akik csak a régi, hagyományos Azerothot akarták.

Forrás: PCGamer, Twitter

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu