Terminátor: Sötét végzet – „Ítélet napja” előzetes! [VIDEO]

Tegnap volt a Terminátor univerzum szerint az „ítélet napja”, így meg is jött egy büntetős előzetes a már nagyon várt Terminátor: Sötét végzet című részhez.

Na végre! Ez volt az első reakcióm, amikor végignéztem az első – számomra kissé lagymatag – Terminátor: Sötét végzet trailere után ezt a sokkal intenzívebb, darkosabb második filmes előzetest. Ez az a trailer, amire vártunk!

Rengeteg Terminátor történelmet és visszautalást pakoltak ebbe a részbe, ez már az előzetes információkból és az első trailerből is valamennyire kiderült, de itt szembesülünk vele igazán. Linda Hamilton 28 évébe került, hogy visszakerüljön a franchise-ba, hiszen az 1991-es Terminator 2: Az ítélet napja óta nem láttuk Sarah Connor szerepében. A rajongók kíváncsiak voltak rá, vajon Sarah valaha is visszatér-e (most a Terminator Genisys-t, amelyben a „Trónok harcás” Emilia Clarke alakította borzalmasan a szerepet, inkább felejtsük el…). Bár sokáig kellett rá várni, de Linda Hamilton végül igent mondott és nagyon boldog a szereppel és azzal is, ahogyan 2019-ben a karaktere kinéz és viselkedik. Amikor úgy döntött, hogy ennyi idő után elvállalja a szerepet, azt nyilatkozta, hogy igazán „tartalmas” a szerepe és valójában az vonzotta benne a legjobban, hogy nem csak másolták benne a „múltat”, illetve azokat az elemeket, amelyek Sarah figuráját alkották, hanem alaposan megváltoztatták. Sarah itt igazi badass, kőkemény karakterré vált a legelső rész félénk, gátlásos, felszolgálólánya után, aki a trailerben nem fogja magát vissza, hogy Arnold „Ha ennek az egésznek vége, megöllek”

A legbrutálisabb filmes trükköket és megoldásokat azonban a Gabriel Luna által alakított, vadonatúj terminátor mutatja, amely úgy képes elemeire szétválni, hogy miközben alapvetően egy fémvázon folyékony fémet viselő gépezet, mégis képes akár egy második terminátorra ismét összeállni.

A filmet a Tim Miller (Deadpool) rendezte, James Cameron itt producerként működött közre, túlságosan elfoglalt most a következő film, a Terminator 7 rendezésével (melyben Edward Furlong, a Terminator 2 John Connorja visszatér) illetve az Avatar filmjeivel is. Hogy Miller vajon képes-e Cameron színvonalát hozni, azt október 31-én, a film magyarországi premierjének napján megtudjuk…

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu