Rekordokat döntött a Gears 5

Mondjuk a Gears 5 „sikere” szintén pont annyira meglepő mint amit a hétvégén állított Randy Pitchford, a Gearbox vezetője a Borderlands 3-ról. Semennyire.

Az Xbox Wire-on közölte Aaron Greenberg, a Microsoft Xboxos marketingfelelőse, hogy a The Coalition által fejlesztett új Gears of War a leginkább játszott Xbox Game Studios cím lett a Halo 4 óta, az pedig közel HÉT ÉVE (!), hogy megjelent még az Xbox 360-on! Az ötödik rész több mint kétszer nagyobb teljesítményt mutatott fel mint a sorozat előző tagja, a szintén a The Coalition által fejlesztett Gears of War 4 2016-ban.

„A rajongóink által nyújtott hihetetlen támogatás révén a Gears 5 erős nyitásként szolgál a karácsonyi, ünnepi időszakra. Több mint három millió játékost vonzott magához a nyitó hétvége során, és új rekordokat állított fel az Xbox Game Passnak is, ugyanis az ezen generációs Xbox Game Studios által fejlesztett játékok közül a legnagyobb megjelenési hetet produkálta. A [Gears 5] teljesítménye könnyedén kétszer nagyobb mint a Gears of War 4 első heti eredménye, és így a Gears 5 a leginkább játszott Xbox Game Studios játék lett a megjelenés hetében a 2012-ben kiadott Halo 4 óta. Az első heti teljesítménybe beletartozik a négy napos korai hozzáférés, ami szeptember 6-ától kezdődött – ekkortól játszhattak az Xbox Game Pass Ultimate előfizetői és azok, akik a Gears 5 Ultimate Editiont szerezték meg,” írja Greenberg a posztban.

Részletes adatok egyáltalán meg nem lepő módon nincsenek, de ki kell emelni még valamit azon túl, hogy a játékipar folyamatosan növekszik: az Xbox Game Pass révén két hónapig hatszáz forintért elő lehet fizetni a szolgáltatásra, és így a Gears 5 is játszható ez alatt az idő alatt. Így pedig nem olyan nagy kunszt elérni a nagy számokat, viszont a sok kicsiből összegyűlhet egy jó eredmény, és ezt bizony a The Coalition játéka ezzel a produkcióval bizonyította is.

A Gears 5 tesztjét itt olvashatjátok el.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! A theGeek csapata

Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu