Menu

Új akciójátékon dolgozik Sonic egyik alkotója

Yuji Naka neve korábban egybe forrt a Sonic Teammel. Most már nem a SEGÁnál dolgozik, hanem egy rivális japán cégnél, a Square Enixnél.

Naka korábban nem csak a Sonic Team nevű csapatnak, a SEGA egyik múltbéli ékkövének vezetője volt, hanem a fő programozói posztot is betöltötte a SEGA Mega Driveos (vagy Genesises Észak-Amerikában…) játékok esetében. Ő 2018 januárjában igazolt át a Square Enixhez, és most a Twitteren írt valami fontosat, amit magyarra lefordítva idézünk: „Köszönöm a születésnapi üzenetet [itt tényleg egyes számot használt, de egy japánnak nem egyszerű az angol nyelv… – a szerk.]. Ma 54 éves vagyok. Hány játék fejlesztésére leszek képes a nyugdíjas kor eléréséig, beleértve az eredeti akciójátékot, amit jelenleg a Square Enixnél csinálok? Szeretnék keményen dolgozni, hogy egy olyan játékot fejleszthessek, amit világszerte mindenki élvezhet majd,” írta Naka.

Ő amúgy 2006-ban megalapította a saját fejlesztőstúdióját, a Prope-ot (ami lényegében parkolópályára került akkor, amikor a Square Enixhez igazolt), és ez a csapat több játékot is fejlesztett. Pár példa: Ivy the Kiwi? (2010, iOS, Android, Windows Mobile, PC, Nintendo Wii), StreetPass Mansion (2013, Nintendo 3DS) Digimon All-Star Rumble (2014, PlayStation 3, Xbox 360), StreetPass Fishing (2015, Nintendo 3DS), Rodea the Sky Soldier (2015, Nintendo Wii – a 3DS és a Wii U portot a Kadokawa fejlesztette!), de főképp mobilos játékok kerültek ki a Prope-tól.

Még nem tudni, hogy Yuji Naka pontosan milyen eredeti (azaz új IP) akciójátékon dolgozhat, de mivel 2019 vége felé tartunk, biztosra vehetjük, hogy a következő generációs PlayStationre (PlayStation 5?) és Xboxra (Xbox Project Scarlett) készülhet, ha a Square Enix megfelelő erőforrásokat és csapatot biztosít Naka számára. (Talán nem azért ment ehhez a céghez, hogy valamilyen mobilos játékot fejlesszen – de mivel közel két éve szerződött oda, csak nem egy kisebb projekt készül az ő felügyelete alatt…) Majd meglátjuk.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

No comments

Vélemény, hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

theGeek.hu Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb theGeek hírekről és információkról, akkor itt iratkozhatsz fel.

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu