Assassin’s Creed: továbbra is a Ubisoft zászlóshajója

Megtudtunk néhány adatot a Ubisoft IP-inek eladási eredményeiről és játékosszámairól, amely kifejezetten kedvező az Assassin’s Creed sorozatának.

Daniel Ahmad, a Niko Partners senior elemzője az, aki publikált néhány eredményt a francia kiadótól a Twitteren: „Épp észrevettem, hogy a Ubisoft frissítette a franchise-ainak eladási adatait, és senki sem számolt be róla. Assassin’s Creed: 140 millió értékesítés. Just Dance: 70 millió. Far Cry: 50 millió. Rabbids: 20 millió,” írja Ahmad, aki néhány Ubisoftos játék játékosszámát is közzétette: „Rainbow Six Siege: 50 millió játékos. Ghost Recon[: Wildlands, mivel a Breakpoint még nem jelent meg…]: 30 millió. For Honor: 21 millió. The Crew: 21 millió.”

Egy kis matekkal élve, az Assassin’s Creed 12 éve van piacon, úgyhogy a 140 millió évenkénti átlag 11,5 millió eladást jelent, ami azért minden, csak éppenséggel nem elhanyagolható eredmény. Itt még kiemelte a francia kiadó a képen, hogy 95 millió egyedi játékosuk van. (Meg döngetik a mellüket egy önpromózással, hogy idén elindult az Assassin’s Creed Symphony World Tour, egy koncerttúra az IP zenéivel.) A képen még olvashatjuk, hogy a Rayman volt a Ubisoft első nagy dobása, továbbá több mint 40 különböző verzió van belőle több mint 20 platformon (itt a portokkal lehet trükközni, annyi szent). Far Cry: több mint 50 millió eladás a Far Cry 2 óta, több mint 79 millió alkalommal játszottunk Far Cry játékokkal a Far Cry 3 megjelenése óta, a Far Cry 5-ben több mint 225 millió kilométert tettek meg a lapátok (…?), ami több mint öt világ körüli túrának felel meg. Just Dance: több mint 120 millió játékos, több mint 2,5 milliárd lejátszott dal, amivel 80 milliárd kilokalória (kcal) került elégetésre.

„Splinter Cell: 30 millió eladás, The Division: 20 millió játékos (régi adat!), Watch Dogs: 36 millió egyedi játékos, Ubisoft Club: 140 millió regisztrált tag. Ezek az adatok még júniusban kerültek publikálásra, szóval pár adat régi lehet már,” tette hozzá Ahmad.

Az eredeti Assassin’s Creed retrocikkét itt olvashatjátok.

Úgyhogy a franciáknak van egy pár ütős IP-jük, annyi szent. (De a Splinter Cellért morgunk rendesen.)

Forrás: DualShockers

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu