John Carmack: szoftvermegőrzésre gyúr az Oculus

Az FPS-ek atyjának is nevezhető John Carmack szerint az Oculus „inkább lesz Microsoft mint Apple”.

Carmack mostanában a Facebook által birtokolt Oculusnál dolgozik technikai főnökként, és az Oculus Connectes előadása során felhozta a szoftvermegőrzés kérdéskörét. Joggal teszi, ugyanis – és most őt idézzük – „minden program, amit valaha az iOS-re írtam, elveszett”, és az Oculus VR technológia fejlődése során nem akarnak megfeledkezni a napjainkban készülő játékokról sem, így azokat is szeretnék a jövőben támogatni.

„Törődöm a megőrzéssel és az archiválással. Szeretnék, ha ebben a tekintetben inkább lennénk olyan, mint a Microsoft mint az Apple, ugyanis az utóbbi esetében minden program, amit valaha az iOS-re írtam, elveszett, ugyanis az Apple kikapcsolta a 32-bites támogatást. Nem akarom, hogy ez bekövetkezzen a legkorábbi virtuális valóságos applikációkkal. Azt akarom, hogy lehetséges legyen egy retró VR scene húsz év múlva, ahol az emberek kipróbálhatják az első, fogyasztói mobil VR appokat,” mondta az Oculus Connecten Carmack.

Carmack az iOS 11-re utalt, ugyanis az a verzió szüntette meg a 32 bites applikációk támogatását, és az ő véleményét korábban Eli Hodapp, a TouchArcade korábbi főszerkesztője is alátámasztotta: „Az App Store-on megjelent játékok közül sok már csak tesztekben, vagy az általunk publikált YouTube videókban létezik. Ezek a játékok lényegében örökké elvesztek!”

Amúgy Carmack az előadása során kihangsúlyozta, hogy az Oculus Go applikációi az Oculus Questen is felbukkanhatnak hamarosan – ezzel az ötletével a teljes Oculus könyvtár egy helyre kerülhetne. A megőrzésben pedig szintén kifejezetten hasznos lehet az Oculus Link. Ennek segítségével a Questet birtoklók megtehetik, hogy egy USB-kábellel PC-re csatlakoznak, hogy a Questen játszhassanak a Rift játékaival.

A szoftverek megőrzésével és archiválásával teljes mértékben egyértünk – sok olyan játék van, ami például már nem érhető el a Steamen, vagy ott meg sem jelent. Így bizony nem biztos, hogy könnyű, egyszerű módon megtalálhatjuk az adott játékokat, amiket keresünk…

Forrás: Gamesindustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu