PlayStation 5, Xbox Project Scarlett: eltérő megközelítés a Ray tracinggel

Az eddigi legnagyobb számítási teljesítményugrást fogja a két next-gen konzol bemutatni.

A PlayStation 5-ről és az Xbox Project Scarlettről (egyikük neve sem végleges vagy hivatalosan megerősített) is hallottuk már, hogy valós idejű sugárkövetéssel fog rendelkezni. Ehhez hozzátehetjük, amiről a Gizmodo beszámolt – nekik egy szivárogtató arról beszélt, hogy különböző technológiát és megközelítést fog alkalmazni a kivitelezésben a Sony és a Microsoft következő generációs konzolja. A névtelen forrás utalt ezekre a technikákra, de a Gizmodo további részleteket nem közölt, de azt még megtudtuk innen, hogy a számítási teljesítményben ez a generációváltás fogja a legnagyobb ugrást bemutatni. Ez persze papíron hangzik csak jól, gyakorlatilag pedig még nem tudjuk, mi lesz ebből.

Aki pedig nem szereti a kamerákat, akkor készüljön fel: mind a PlayStation 5, mind az Xbox Project Scarlett rendelkezni fog eggyel, de a Scarletté jobb lesz. A fejlesztőkészlete ugyanis 4K felbontást tud, a lag pedig mindössze 2 ms. Egy Snapchat-féle demóról is szó esett módosított világítással is. A kamerák a virtuális valóság miatt lehetnek hasznosak, és mivel a Sony térfeléről gyakran hallottunk már egyet s mást a következő generációs PlayStation VR-ról, itt akkor már felmerülhet, hogy kevesebb plusz hardver kell a virtuális valósághoz. (Cserébe pedig mindkét konzol ára bánja majd, és nem csak az Egyesült Államok és Kína között fenn álló tarifaháború miatt…)

Még valami a PlayStation 5-ről: Daniel Ahmad, a Niko Partners senior elemzője a Twitteren arról írt, hogy a Sony levédette a PlayStation Assistet, ami egy mesterséges intelligenciával rendelkező asszistens lesz. Kérhetünk valamit szóban, amire a játék reagálhat. Például megkérdezhetjük, hogy hol van a legközelebbi medkit, amire a játék megjelöli nekünk a térképen.

A PlayStation 5 és az Xbox Project Scarlett is 2020 végén fog a boltokba kerülni, és még erősen kérdéses, hogy a technológia miatt (is) milyen áron lesz majd a két konzol kapható.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu