Corsair – Itt az első 5000 MHz-s DDR4 memória

TECH HÍREK – A Corsair egy igencsak gyors memóriakitet indított útjára, ám cserébe erősen borsos áron kerül a boltokba.

Manapság 16 GB RAM már nem olyan ritkaság, viszont ebben az esetben a Corsair valami igazán ritkasággal rukkolt elő: ez az első olyan Vengeance LPX memória, ami 5000 MHz-n fut. A Corsair szerint ez a 2 darab 8 GB-s memória modul (amihez még külön ventillátort is szerezhetünk) egy harmadik generációs AMD Ryzen processzorhoz ajánlott, és csak néhány MSI X570-es alaplapon képes elérni ezt a hatalmas sebességet.

„Az új modulok külön úgy lettek megtervezve, és úgy lettek letesztelve, hogy a rekorddöntő, maximum 5000 megahertzes frakvenciát a Ryzen 3000-es platformon, az MSI Meg X570 Godlike, az MSI Meg X570 Ace, az MSI Meg X570 Unify, vagy a Prestige X570 Creation alaplapokon tudják elérni az automatizált órajelnövelő eszközökkel,” mondja a Corsair. Ha a megfelelő hardverrel rendelkezünk, akkor a memória időzítése 18-26-26-46 lenne másfél volton.

Az AMD-s gépek esetében inkább nagyobb haszna van a RAM nagyobb frekvenciájának (de az Inteles masinák is jól járnak a több memóriával), ám az a helyzet, hogy itt is erősen túl lehet költekezni olyan mértékben, hogy nem éri meg olyan nagyon befektetni a memóriába. Például ebbe sem olyan biztos, hogy megéri, ugyanis az amerikai ár 1225 dollár. Forintban ez legalább 368 ezer forint, és akkor ugyebár errefelé a 27%-os áfa, továbbá az alapból is jóval drágább hardverárak révén ha a közeljövőben valaki értékesítené is a Corsair 5000 MHz-s memóriakitjét, nem lenne meglepő, ha kapásból úgy fél millió forintnál kezdődne.

Ebből lehetne lazán venni két AMD Ryzen 9 3900X CPU-t, egy GeForce RTX 2080 Ti videókártyát, vagy az Intel nemsokára megjelenő 18 magos, 36 szálás Cascade Lake-X Core i9-10980XE processzorát. Úgyhogy ez még igencsak drága mulatság, nem is az egyszerű, mezei PC-s felhasználóknak ajánlott a vétel.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu