A verekedős játékok csak a megfelelő tervezés révén működnének például a Google Stadián

Ezt Yoshinori Ono, a Street Fighter IV és V producere mondta az EGX 2019-en. Stream Fighter!

„A jelenlegi [verekedős] játékok csak a tényleges bevitelt, inputot (azaz a mozdulatokat) közvetítik a hálózaton keresztül, és az összes grafika, és a további dolgok helyileg vannak kezelve, és még így is nehézségei adódnak azzal, hogy ezek helyesen működjenek. Ha egy olyan játékot tudnánk alkotni, ami alapból úgy van megtervezve, hogy az egyik ilyen streamelő platformra (Google Stadia, PlayStation Now, Project xCloud…) készülne, akkor a jövőben ez lehetséges volna,” mondja Ono, aki eközben poénosan előállt a Stream Fighter kifejezéssel is. Azaz lényegében azt mondja, hogy a technikai adottságok jelenleg nincsenek meg arra, hogy verekedős játékot streamelhessünk megfelelő módon (tehát lag nélkül, ami pont egy bunyós cím során hatna ránk kifejezetten negatív módon, elvégre precízen kell a mozdulatokat véghez vinni a siker érdekében…), és szerinte a „helyi” feldolgozással is vannak még problémák. Talán a next-gen konzolok ezt elfeledtethetik.

Ono beszélt a Final Fightról is, ami a Capcom egy régebbi verekedős IP-je. Ez inkább a beat’em up műfajba sorolható eredetileg, nem pedig arra a hagyományos 1v1 bunyóra. Ő szívesen feltámasztaná ezt a sorozatot, ami egybe esne a Capcom terveivel (ők bevallottan szeretnének jelenleg pihenő pályán levő IP-ket visszahozni): „Az [IP], amibe a legtöbb pénzt fektettem be, amikor még csak játékos voltam, az a Final Fight. Imádnám, ha ez egy nap visszatérne! Néha én magam írok koncepciókat ezzel kapcsolatban, de ezek sosem jutnak messzire, úgyhogy nem tudhatod, hogy a jövő mit tartogathat ezzel kapcsolatban,” tette hozzá Ono. A Final Fight amúgy legutóbb 2006-ban bukkant fel PS2-n a Final Fight: Streetwise-zal, így azóta több mint egy tucatnyi év lefolyt a Dunán…

Úgyhogy a Street Fighter producerének lennének ötletei, és talán a Capcom meghallgathatná Ono gondolatait. És van valami abban, amit a streamelésről mond – nem tudnánk elképzelni pl. a Stadián a Street Fighter V-öt.

Forrás: PushSquare, PushSquare

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu