Visszatérhet a Steamre az Electronic Arts? [VIDEO]

Miután több éve az Originre koncentrál az Electronic Arts, Gabe Newell platformán nem volt elérhető a kiadó legújabb játékai – ez a helyzet megváltozhat.

Az Electronic Arts egy… furcsa videóval jelentkezett a Twitteren. Ez lenne az:

Ez magában nem mond sokat, de ez egy csésze, amiben valami gőzölgő itóka található. A Steam magyarra fordítva Gőz lenne. Na, ezt akarta a két betűsként is rövidíthető kiadó elérni – csendben, burkoltan arra utalnak, hogy a kiadó visszatérhet a Steamre. (Lényegében az utolsó EA-s játék a Steamen a Crysis 2 lenne, ami 2012-ben került vissza a rendszerre. A 2011-es Battlefield 3 is már az Originre, az Electronic Arts saját digitális boltjára került csak fel.)

Aztán itt van ez a tweet is, ami sokat nem mond, de kb. annyit jelent, hogy a Steamen keresztül tervezi az Electronic Arts kiadó az Origines játékok futtatását. (Ilyesmit a Ubisoft is csinál a UPlayjel, de ugye ők mostanában az Epic Games Store-exkluzivitás miatt kerülik Gabe Newellék régóta bevált online üzletét…)

Ha már a Steamről van szó, ennek van egy új kliense, és annak a béta verziója elkezdett a játékosoknak feltenni egy kérdést. Ha ők véleményt írtak egy játékról a Steamen (felfele, lefele mutató hüvelykujjas kritikai rendszer), amit utána továbbjátszottak, akkor a Valve megkérdezheti tőlük, hogy mivel X órányit játszottak az adott címmel, át akarják-e tekinteni a korábban írt véleményüket róla vagy sem. A Redditen több példa is van erről – van, aki 97 órányi Destiny 2 után kapta a kérdés, de 63 órányi Hitman 2 játék után is sor került erre egy másik esetben.

Ez remek elképzelés, ugyanis a Steamen gyakran láthatunk arra példát, hogy kevesebb mint egy órányi játék után ír valaki véleményt valamiről, ami nem biztos, hogy minden esetben korrektnek nevezhető (kivéve, ha valami fércmunkáról van szó, amit kevesebb mint háromszáz forintért lehet megvenni).

Forrás: PCGamer, PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu