Vampyr Switch mod: hatalmas grafikai javulás moddolt Switch-eken [VIDEO]

A The Witcher 3-hoz hasonló grafikai modtuning a Vampyr Switch alapból elmosódott textúráit javítja fel, továbbá egy másik moddal 60 fps-t is kihozhatunk belőle.

Alig egy hete jelent meg Nintendo Switch-re a Dontnod vámpíros szerepjátéka, a Vampyr, amelyet a The Witcher 3 Switch portjához hasonlóan a Saber Interactive készített. Csakúgy, mint a The Witcher 3 Switch esetében, itt is elég erős kompromisszumokat kellett hozni grafikai téren és ez többek között a Vampyr esetéven is a textúrákat is érintette, amelyek egy fokkal homályosabbak, elmosódottabbak, mint a korábbi nagyobb konzolokon, vagy PC-n. A Switch verziót is érintő játék tesztjét itt olvashatjátok.

Akiknek viszont „okosítva” van a Nintendo Switch-e, azok ismét jobban jártak, lévén, ehhez a Saber Interactive szerepjátékos porthoz is elkészült egyaránt a grafikai tuning, illetve a 60 fps mod, amelyeket külön-külön (értelemszerűen egyszerre nem) alkalmazhatunk. Ez egy egyszerű „Configuration.pak fájlban található, melyet a megfelelő helyre másolva a memóriakártyán és a Switch-et, majd a játékot újraindítva láthatjuk az elég tetemes grafikai különbséget.

Csakúgy, mint The Witcher 3 Switch esetében itt sem a modder manuális grafikai tuningjáról van szó, hanem megint csak olyan beállításokról, amelyek a játékban eredetileg is szerepeltek, csak utólag letilthatták őket. Elég valószínű, hogy egy esetleg esetleges Nintendo Switch Pro megjelenésére is bazíroztak a fejlesztők, amelyben már nem a hibrid konzol 2017-es megjelenésekor is erősen elavult Tegra X1 chip szerepel majd, hanem egy sokkal erősebb processzor, így nem okoz majd gondot erre a hardverre, hogy a jóval részletesebb textúrákat megjelenítse, jelentős framedrop nélkül.

És hogy mennyivel részletesebb a látvány, illetve mennyivel jelentősebb az a framedrop? Először is egészen elképesztő a különbség, főleg a környezetünk, például az esőtől csillogó utcakő érdessége, de a karakterek átvezetőben látható külsője terén is. Főleg handheld módban döbbenetes a látvány, különösen egy ilyen kidolgozott szerepjáték esetében. Sajnos, ez viszont a Vampyr esetében azzal jár, hogy a framerate elég drasztikusan visszaesik, és csak akkor áll vissza egy még elfogadható szintre, ha ebben a módban is erősen túlhajtuk  a Switch CPU-ját és GPU-ját egyaránt. (Csodára azért itt se tessék számítani.) A túlhajtással kapcsolatos információkat itt találjátok, illetve a szükséges fájlokat is itt tudjátok letölteni. 

Végül meg kell még említenünk, hogy a modder honlapján kijött egy Extrem Graphic mod is, amely állítólag már majdnem megegyezik a PC-s beállításokkal.

Mivel ennyire megterheli a Switch képességeit ez a mod, szinte biztosan nem lehet rá számítani, hogy a fejlesztők utólag az alap Switch-ben bekapcsolják a javított grafikát, így csak abban reménykedhetünk, hogy egy valaha is megjelenő erősebb Switch konzolba belekerül.

Forrás: GBAtemp

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu