Nincs új Fatal Frame, ha üzletileg nincs értelme

A Fatal Frame sorozat producere, Keisuke Kikuchi a Noisy Pixelnek adott interjújában elmondta, hogy nem rajta múlik a túlélő horror műfajú sorozat folytatása.

„Köztudott, hogy egy hollywoodi film már gyártás alatt áll, és én voltam az összes Fatal Frame projekt producere. Személyesen és erősen azt kívánom, hogy valamilyen módon folytathassam ezt a franchise-ot. Tudom, hogy sok hang „sír” egy folytatásért. A rendezők és én már rendelkezünk pár ötlettel, hogy miként nézne ki a következő Fatal Frame játék, de ennek az új projektnek üzleti szempontból nézve értelemmel kell rendelkeznie, hogy egyáltalán bárminek nekiláthassunk. Jelenleg az Atelier és a Fairy Tail sorozatokkal foglalkozom, és az a prioritásom, hogy ezek a címek sikeresek legyenek, hogy ne csak a Fatal Frame, de a Deception sorozat jövőbeli projektjeinek legyenek alapjaik,” mondta Kikuchi.

A probléma ott van, hogy a Koei Tecmo, a Fatal Frame franchise kiadója (korábban a Tecmo volt, de ez most mellékes) lényegében a harmadik rész után (Fatal Frame III: The Tormented – európai kiadója a Take-Two volt 2006 februárjában, PlayStation 2-exkluzív) a Nintendora vitte át a sorozatot, holott az odáig főképp PlayStation-orientált volt (az első rész a PS2-n közel egy évvel korábban jött ki Európában 2002 augusztusában mint Xboxon; a második rész is közel egy év előnnyel rendelkezett 2004 áprilisában errefelé, igaz, az Xbox verzió rendezői változat volt; a sorozat legújabb tagja, a Fatal Frame: Maiden of Black Water pedig 2015 októberében jött ki Európában a Wii U-ra, közel egy évvel a japán rajt után).

A Koei Tecmonak érdemes lenne valamit a Sony-val tárgyalnia, hogy PlayStation 5-exkluzív legyen legalább ideiglenesen egy új rész (ha a Nioh első, és feltehetőleg második részével is elérik, miért ne?), amivel a régebbi rajongóknak kedveznének. Ha pedig a jelenlegi szituációt kellene kiaknázniuk, akkor üljenek le a Nintendóval tárgyalni egy Switch-exkluzív cím érdekében… ja, és idén decemberben lesz 19 éves a sorozat!

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu