Nemsokára itt a nagy Twitter fiókpucolás

TECH HÍREK – A madárkás közösségi médium hamarosan el fog távolítani néhány Twitter-fiókot.

Mondhatnánk, hogy a Twitter bekeményít azok után, hogy az összes politikai hirdetést letolta a platformjáról – most más miatt kap figyelmet a 280 karakteres site: a mikroblog ugyanis december 11-étől kezdve elkezd az inaktív fiókokkal foglalkozni (később pedig az eltávolításukra is sor kerül). Ezalatt azokra gondolnak, amelyekbe az utóbbi hat hónap során nem történt bejelentkezés. Bár a törlésre nem kerül azonnal sor, de érdemes résen lenni.

Az érintett fiókokhoz kötött email címekre majd jönni fog egy email, amiben azt kéri a Twitter, hogy pusztán jelentkezzünk be. Nem kell tweetelni semmit sem, csak lépjünk be. Az indoklás az, hogy „pontosabb, hihető információt nyújtson” a Twitter. Onnan (logikus…) sikerült találnunk egy példát arra, hogy mit írhatnak az emailben: „Helló! Hogy folytathasd a Twitter használatát, el kell fogadnod a jelenlegi sütifelhasználási, adatvédelmi és a felhasználási irányelveket. Ezáltal nem csak arra lesz lehetőséged, hogy a legjobb döntéseket meghozhasd a velünk megosztott információiddal kapcsolatban, de így lehetőséged lesz továbbra is használni a Twitter-fiókodat, a @[fiók handle-je]-t. De először be kell jelentkezned, és követned kell a képernyőn mutatott utasításokat december 11-e előtt, különben a fiókod eltávolításra kerül a Twitterről.”

De ezzel az a baj, hogy az elhunyt felhasználók fiókjai is eltávolításra kerülhetnek, és bizony vannak olyan családok és ismerősök, akik az elhunyt hozzátartozójuk, barátjuk fiókját emlékként megőrzik. Az is kérdéses, hogy a Twitterről végleg kitiltott személyeket miként érinti ez a változás. (Mert igen, ilyesmi is bekövetkezhet ott.)

Szóval a Twitter elkezdi lassan kitakarítani a platformot, amire valljuk be, talán ráfér ez már. Valahogy az elhunyt személyek fiókjaival kapcsolatban meg kellene oldania a cégnek, hogy az érintettek valahogy igazolhassák, hogy ez egy „legacy”, emlékként megmaradt fiók, ami pont ebből az okból kifolyólag maradna érintetlen – ha ez megvalósul, akkor a helyzet tisztázásra kerülhet.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu