Évekig nyilvánosak voltak a privát tweetek a Twitteren!

TECH HÍREK – A Twitter nem teljesen tudta elrejteni a privát tweeteket; az egyik platformon évekig megtalálhatóak voltak azok.

A Twitter arról ír, hogy a rendszerükben egy súlyos biztonsági hibát találtak: ha a Twitter-fiókjukhoz köthető email címet megváltoztatták az Androidos felhasználók úgy, hogy privátra állították a fiókjukat (azaz csak a követőik láthatták, hogy miket írtak), akkor a „védett” tweetek többé már nem lettek azok! Az Androidos felhasználók így 2014 novembere és 2019 januárja között érintettek voltak – tehát több mint négy évig volt ott egy biztonsági rés!

A Twitter visszakapcsolta a privát beállítást az érintetteknek, és egy közleménnyel is készül, ugyanis nem tudtak rájönni a cégen belül, hogy pontosan hány fiókot is érint ez a biztonsági baki. Arra kérnek minden Android-felhasználót, hogy nézzék meg a biztonsági beállításaikat, mert lehet, hogy érintettek, és nincsen lakat a profiljukon, azaz mindenki láthatja, hogy mit írnak.

Azért ez meredek, hogy négy évnél is tovább fennállt egy ilyen hatalmas baki az egyik legtöbbet használt közösségi médiumon.

Forrás: BBC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu