Phil Spencer is odavan a Half-Life: Alyx játékért

A Valve Index killer appjának tűnik az új Half-Life: Alyx, ugyanis hiány van belőle több régióban is.

A nemrég bejelentett új Half-Life egy VR-játék lesz, és többen is kipróbálhatták, végigvihették azt. Közéjük tartozik az Xbox-vezér Phil Spencer is, aki nemrég azt nyilatkozta (erről pedig nálunk is szó esett), hogy mostanában nem fognak a VR-ra koncentrálni az Xbox Project Scarlettel, hanem „később, esetleg” sor kerülhet erre. „Nem hiszem, hogy az probléma, hogy az Xbox a játékkínálatuk felépítésén dolgozik, hanem az, ahogy a VR újításként le lett becsülve, amit nem érdemes üldözni, holott tisztán látható, hogy az Oculus, a Sony és a Valve által hatalmas AAA befektetés látható [ezen a területen]. Szerintem csak mondj annyit, hogy most nem erre koncentrálunk, de az ajtó nyitva áll,” írja egy kritikus Twitter-felhasználó. Erre így reagált Spencer: „Fair vélemény. Nyilvánosan mondtam, hogy imádom, ahogy úttörő az iparunk: mesterséges intelligencia, fizika, 3D, sugárkövetés, virtuális valóság, kiterjesztett valóság, stb… Számunkra jelenleg az innovációink azok, amikre odafigyelünk. Játszottam pár remek játékkal. A nyáron lehetőségem volt a Half-Life: Alyx-szal is játszani, és az lenyűgöző volt… de nem erre [mármint a VR-ra] koncentrálunk a[z Xbox Project] Scarlettel.”

Eközben a Half-Life: Alyx úgy tűnik, hogy Észak-Amerikában jelentősen megtolta a Valve Index értékesítéseit – konkrétan az amerikai és a kanadai (illetve, igencsak furcsa módon az olasz…) Steam esetében készlethiány van annak ellenére is, hogy high-end készülékről (ami miatt nem csoda, hogy ezer dollár, tehát 300 ezer forint) van szó. A Road to VR szerint pedig ez pont a Valve új játéka miatt van: a júniusi megjelenés után azonnal szállították a Valve Indexet, most pedig nem olyan egyszerű szerezni egyet. Az Egyesült Királyság Steam-oldalán mindegyik Valve Index Kit elérhető – ez a minden egyben csomag, amivel be lehet lépni a VR világába, de a nagy kereslet miatt itt sem biztos, hogy december 25-e előtt kiszállítják a rendelésünket.

Úgyhogy a márciusban megjelenő Half-Life: Alyx lehetséges, hogy a VR-játékok egyik killer appja lehet, ami a Valve Index értékesítéseit megtolhatja alaposan.

Forrás: DualShockers, DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu