Kiszivárgott a DualShock 5 kinézete is!

A PlayStation 5 fejlesztőkészlete után már csak idő kérdése volt az, hogy mikor kerül kiszivárgásra a hivatalosan még nem DualShock 5-nek nevezett következő generációs Sony kontroller.

A Twitteren bukkant fel szó szerint a semmiből egy újabb fotó, amin két PlayStation 5-ös devkitet láthatunk, és a képen csendben megbújik két kontroller is, amik felettébb nem DualShock 4-nek néznek ki, hanem inkább a next-gen konzolhoz párosuló beviteli eszköznek tűnnek azok. (És a tippelgetést megelőzendő, a háttérben levő doboz a jobb szélen a PlayStation 4 fejlesztőkészlete.) A képhez mellékelt komment is lényegretörő: „PlayStation 5, valaki?”

A kép megerősíti azt, amiről korábban a Let’s Go Digital révén általunk is mutatott fejlesztőkészlet szabadalmi tervezete mutatott, úgyhogy nem tűnik kamunak a PlayStation 5 fejlesztőkészlete. A kontroller pedig nem néz ki véglegesnek, és elvileg kellene egy mikrofonnak lennie, de a képből nem nagyon jön át, hogy lenne-e rajta egy. Egy valami biztos: tényleg úgy tűnik, hogy a következő DualShock kontrolleren nem lesz fénycsík, ami a korábban kitudódott védjegy alapján már várható volt.

A DualShock 5 akkumulátora erősebb lesz az előzőnél (ez lenne a DualShock 4 egyik gyenge pontja: viszonylag gyorsan lemerül), és USB-C-n keresztül lehet majd tölteni azt. Cserébe valamelyest nehezebb lesz, de a Sony szerint nem lesz akkora súlya, mint az Xbox One-nak az elemekkel. A kontroller rendelkezni fog még fejlettebb haptikus feedbackkel is, ami révén többféle érzésünk lehet attól függően, hogy a játékban milyen talajon vagyunk. Adaptív ravaszok is lesznek, így eltérő szintű ellenállás lesz bennük, ami például egy nyíl íjjal való ellövésekor érzékelhető különbséget fog biztosítani.

A DualShock 5, ahogy a PlayStation 5 is, valamikor a jövő év végén, kb. egy év múlva fog a boltokba kerülni, de még ismeretlen áron. Egy valami biztos: valószínűleg drágább lesz a DualShock 4-nél (és nem csak azért, mert a forint olyan jól teljesítene…).

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu