Fantasztikus lett az Alien: Isolation Nintendo Switch portja! [VIDEO]

A DigitalFoundry elemzése is megerősítette – a Feral Interactive, akik korábban a Alien: Isolation játékot már átportolták Macre és Linuxra is (valószínűleg szeretik az Alien-filmeket a srácok…), nagyszerű munkát végzett a Switch porttal!

A DF szerint a 2014-ben megjelent Alien: Isolation (ami amúgy a lehető legjobban visszaadja a filmes élményt és a hangulatot, és ma is jó szívvel lehet ajánlani egy kis borzongásra…) Nintendo Switch portja jobb a PlayStation 4-es, Xbox One-os kiadásoknál. A Creative Assembly, akik inkább a Total War játékok fejlesztéséről ismert, munkásságát becsülettel portolta át a Feral: dinamikus felbontást láthatunk (1080p a legtöbb alkalommal, de lemehet 1026p-re, 900p-re, 882p-re, vagy 756p-re, ha dokkolva játszunk), de van még adaptív kontrasztélesítés is, illetve TAA (temporal anti-aliasing; egy olyan élsimitási algoritmus, ami élesebb képet eredményez). A dinamikus felbontás pedig jól áll a portnak, hiszen míg a PS4-es, X1-es változatokban fixen 1080p-n fut a földönkívüli elől való bújkálás (de így is gyakran kiszed minket a rejtekhelyünkről, átdöf minket, load checkpoint), a Switch kiadás mozgás közben szebben néz ki! Hordozható módban 720p-n fut a legtöbbször, de a minimum itt 504p.

Cserébe viszont hiányzik az ambient occlusion (nem valódi árnyékeffektusnak lehetne röviden jellemezni), a motion blur is eltűnt, továbbá a pályák geometriája közelebb bukkan fel hozzánk, mint a PlayStation 4-es, Xbox One-os kiadásokban (és itt-ott azért a Switch botlik ott, ahol még a PlayStation 3-as verzióban sem). Legalább az audio nem lett sztereóra lebutítva! A frame rate pedig néhol bár lemegy 30 FPS alá, a legtöbbször stabilnak tűnik, úgyhogy nincsen random szaggatás és diavetítés sem, ami egy ilyen stílusú játékban halálos bűn lenne. (Furcsaságként a kamera a következő pályarészek töltése során kicsit megakad, de a frame rate nem, ezt is azért még érdemes megemlíteni.)

Úgyhogy a Nintendo Switch esetében újabb alkalommal láthatunk egy igencsak becsülettel elvégzett portot. A Doom, vagy a The Witcher 3: Wild Hunt is korrekten át lett ültetve. Csak az a baj, hogy ennek a játéknak a folytatása lényegében egy mobilos Five Nights At Freddy’s-klón…

Forrás: Eurogamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu