Rajtunk áll, hogy lesz-e Gothic remake [VIDEO]

…de nagy eséllyel nem lesz Gothic remake, hacsak nem szedi össze magát a THQ Nordic.

Tegnap szó szerint a semmiből lépett elő a THQ Nordic és annak barcelonai stúdiója a Gothic Playable Teaserrel, ami mindenkinek már ott virít a Steam-könyvtárában, ha bármelyik Piranha Byte-os játék a birtokában van már. Ebben két órányi játékmenetre van lehetőségünk Khorinis bányászkolóniája környékén. Ezután egy kérdőívet tölthetnk ki, amiből a THQ Nordic megtudhatja, hogy haladjon-e a prototípussal (mert ez messze nem végleges – játszható ízelítő, ott van a címében is…), vagy inkább ne nyúljon hozzá a projekthez.

„Ez nem egy teljes játék. Ez egy játszható ízelítő változat, ami potenciális megközelítése lehet egy új Gothic játéknak. Semmi sem eldöntött még. A te véleményed kulcsfontosságú abban, hogy a Gothic egy modern játék legyen. Úgyhogy a hűséged jutalmazása révén a Gothic Playable Teaser teljesen ingyenes mindegyik rajongónak, akinek bármelyik rész megvan már [Steamen] a Gothic-sorozatból, vagy ha valamelyik Piranha Bytes-játékkal rendelkezik!”, idézzük a Steam-oldal remake-et érintő részét.

„Kérdés: Ki fejleszti a projektet?

Válasz: A THQ Nordic Barcelona. Többet is megtudhatsz a stúdióról itt (tipp: a csapat bővítésén dolgozunk).

K: Érintett a Piranha Bytes a projektben?

V: Nem! A Piranha Bytes keményen dolgozik egy másik projekten, ami jövőre kerül bejelentésre.

K: Miért játszhatunk csak két órányit?

V: Mert ez egy prototípus, amit egy új, kis csapat hozott létre Barcelonában, és egy szokatlan megközelítéssel akartunk élni azzal, hogy korán a játékosok kezei közé adjuk. Amit most játszhatsz, annyit tudunk csak a projektből megmutatni.

K: De ha akarnánk a teljes játékot, mennyit kell várnunk?

V: Elég sokat. Csak akkor kezdjük el a teljes gyártást, ha a közösség követeli a Gothic remake-et. Ennek érdekében növelnünk kellene a fejlesztési csapatot, és nulláról kellene újjáépítenünk a Gothicot is.

K: Lehet ebből egy Gothic HD remaster?

V: Inkább remake-nek neveznénk. Teljesen új technológiát [Unreal Engine 4] használunk, úgyhogy semmi sem maradna meg a történeten, a környezeten, az atmoszférán, a zenén és a Gothic világán kívül. A teljes technológia, az összes grafika, a hangok, az eltérő rendszerek a modern, csúcsminőségű elvárások révén lenne újraalkotva.

K: Megvásárolhatom a prototípust?

V: Igen és nem – mindenki, aki BÁRMELYIK Piranha Bytes-játékkal rendelkezik, ingyen megkapja, úgyhogy ha nincs meg a Gothic, a Gothic 2, a Gothic 3, a Risen, a Risen 2, a Risen 3, vagy az ELEX valamelyike, ha megveszed az egyiket közülük, a prototípus is a tiéd lesz,” írja a rövid kérdezz-felelek.

És jelenleg nagyon negatív véleménnyel vannak róla a Steamen! „Szégyenteljes monológok, de a harci rendszer volt az, hogy uninstalláljam azon pillanatban, amikor megláttam,” írja az egyik kritika. „Kedves THQ, kérlek, ne kövessétek ezt a vonulatot. Ne másoljatok a Fallout 4-ből mechanikákat. A Gothic mindig is a párbeszédekről és a feladat eltérő teljesítéseiről szólt A JÁTÉK SEGÍTSÉGE NÉLKÜL! NE puhítsátok meg a Gothicot! Legyen olyan nehéz, amilyennek lennie kell… és az Isten szerelmére, ne integráljátok ezt az agyhalott négy opciós párbeszédes szekciókat. A klasszikus dialógusok a kulcs a sikerhez,” írja a legsegítőkészebbnek értékelt kritika. És mivel három az igazság (ráadás nincs ezúttal), még egy: „Ez a teaser nem győzött meg abban, hogy a THQ képes lenne egy jó Gothic remake elkészítésére. Lényegében vették azokat a dolgokat, amik jóvá tették az eredetit, és kicserélték őket vackokkal. A főszereplő eléggé általános ahelyett, hogy menő lenne (például mondhatná a bírónak az elején, hogy a beszéde unalmas). Az intró nem mutatja már a karaktered és a világot sem. Régen pofán vágott, és azt mondta, hogy „üdv a régi táborban”. Grafikailag elég szép, csak azt kívánom, hogy a fáklyán ne legyen lens flare effekt, így láthatnám, hogy egyáltalán mi van a képernyőmön. Szerintem a jelenetek túl hosszúak – csak hagyjátok, hogy játszhassam a játékot! Szeretem a Gothic remake ötletét, de olyannak kellene csinálnia, aki megérti a Gothicot.”

Weboldal itt, trailer, összehasonlító videó és képek alant. Rajtunk áll az egész.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu