Star Wars: J.J. Abrams szeretné, ha kiadnák az eredeti, első verziót a trilógiából

MOZI HÍREK – A Skywalker kora rendezője ismét szeretné azt a Star Wars verziót látni, amelyet gyerekként a moziban tapasztalt meg először.

Rengeget Star Wars rajongó osztja Abrams érzéseit, akik már évtizedek óta vágynak arra, hogy a George Lucas által utólag alaposan átalakított, agyoneffektezett verzió helyett ismét láthassák a varázslatos legelső verziókat. Arról nem is beszélve, hogy Jabba-t utólag „belepréselt” – elég béna – jelenet, amely során Han Solo vele beszélget és rálép a farkára, és főleg az erőltetetten jófiúsra alakított („Han csak önvédelemből lőtte le Greedót”) rész helyett, az eredeti „Han lőtt először” verziót lássák.

A Skywalker korát holnap nézem majd meg a sajtóvetítésen és szerda reggel jár le az embargó (utána jövünk ki a cikkel), Abrams e nyilatkozatát pedig pár napja tette, amikor a filmjét promótálta. Az újságírók megkérdezték tőle, hogy mi a véleménye az eredeti verziókról és akkor mondta el, hogy még a Lucasfilmet is megkereste ezügyben. Ez igazi álom lenne az rajongóknak, de nem valószínű, hogy valaha is megtörténik – ezt sajnos Ambrams erősítette meg.

„Megkérdeztem őket erről, mert ki ne szeretné látni az eredeti verziókat? Sajnos azt válaszolták, hogy – olyan okok miatt, amelyeket nem igazán értek – ez nem lesz igazán lehetséges. Egyébként ez az egész kérdés akkor merült fel bennem, amikor valakivel arról vitatkoztunk, hogy mit mondott a Császár és Vader egymásnak, és egy idő után rájöttünk, hogy mindkettőnknek igaza van, ugyanis a Jedi visszatér két különböző verziójáról beszéltünk.”

Hogy pontosan mit mondott a Lucasfilm Abrams-nak és mi az, amit ezen nem értett, azt sajnos nem tudni, de elég valószínű, hogy George Lucas akarata még mindig hatalmas súllyal nehezedik a változtatásokra, aki egyébként borzasztóan idióta magyarázattal próbálta indokolni még 2015-ben is, hogy Han Solót miért kellett „jófiúsítani”: azért, mert elvette Leia hercegnőt és egy társadalom felé az a jó üzenet, ha egy ilyen John Wayne-szerű becsületes és hősies karaktert közvetítünk. (Hogy ez mennyire életszerű, amikor valaki fegyverrel fenyeget, az egy érdekes kérdés, de mindenesetre az biztos, hogy John Wayne sem várta meg az összes westernfilmjében, hogy valaki rálőjön, mielőtt visszalőtt volna. Például az 1972-es The Shootist című filmben sem.)

Forrás: Movieweb

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu