Alig fogyott az Epic Games Store-on a Red Dead Redemption 2

A Borderlands 3-mal összevetve tényleg meglepően gyenge számokat mutatott fel a Rockstar Games játéka a Red Dead Redemption 2.

A SuperData szerint a Red Dead Redemption 2-ből a megjelenés hónapjában 408 ezer példány kelt el, mielőtt a játék felbukkant volna a Steamen. Nem tudni, hogy miért – talán sokan már konzolon végigjátszották (PlayStation 4-re és Xbox Onera egy évvel korábban megjelent már), vagy a bugos rajt volt a ludas, esetleg csak kivártak a Steam verzióig. De a Borderlands 3-mal összevetve a kép mást mutat: a szeptember közepén megjelent Gearbox-játék (aminek még mindig nincs Steam-verziója) egy hónap alatt 1,78 millió példányban fogyott.

Itt lehetne mondani, hogy a Red Dead Redemption 2 ennek ellenére biztos becsúszott PC-n a novemberi top tizes listára – nos, felkészülhetünk a csalódásra, ugyanis a League of Legends, a Dungeon Fighter Online, és a Crossfire a dobogós, majd a Fantasy Westward Online II és a World of Warcraft következik, és csak a hatodik helyet tudja a Star Wars Jedi: Fallen Order felmutatni, ami viszont így is a legjobb konzolos digitális rajtot ért el a franchise történelme során (2,14 millió példány), így arrafelé a harmadik helyet is kiérdemelte a Pokémon Sword/Shield (2,72 millió) és a Call of Duty: Modern Warfare mögött.

A SuperData még kiemelte, hogy a free-to-play konzolos szegmens az egy évvel korábbi adathoz képest 41%-kal csökkent – a költések 84,7 millió dollárra csökkentek, és ebben a Fortnite szerepe megemlítendő, idén még mindig a free-to-play konzolos piac költéseknek 51%-át ez a játék teszi ki. Hiába, itt is már valószínűleg sokan a következő konzolpárosra, a PlayStation 5-re és az Xboxra várnak (aminek az egyik bejelentett modellje az Xbox Series X volna).

És ha már Epic Games Store, akkor itt gyorsan megemlítjük, hogy a tizenkét ingyenes játékból a második a Towerfall Ascension.

Forrás: Gamesindustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu