Ázsiai terjeszkedésre készülhet az Xbox is

Phil Spencer, az Xbox főnöke szerint akár Japánban is megvetheti a lábát a Microsoft.

Az utóbbi másfél év során erősen terjeszkedett a first-party, belsős stúdiók tekintetében a Microsoft – az Xbox Game Studios alá tartozik 2018 nyara óta például a Compulsion Games (We Happy Few), a Double Fine (az ex-LucasArtsos Tim Schafer stúdiója; Psychonauts), az inXile Entertainment (Wasteland), a Ninja Theory (Hellblade – a folytatás követi majd a Microsoft mostanában érzékelhető gondolatmenetét, erről külön később), az Obsidian Entertainment (The Outer Worlds), a Playground Games (Forza Horizon), vagy az Undead Labs (State of Decay) is. Ennyi nem elég viszont a redmondi cégnek.

„Persze, csinálhatnánk ott [Ázsiában, Japánban] kiadói kapcsolatokat, és talán ezt fogjuk tenni; szerintem ez rendben van… de arra is gondolok, hogy ahogy fejlesztjük a platformunkat, egy ázsiai first-party stúdió hangja az asztalnál (mindegy, hogy japán, vagy valahonnét máshonnan) remek bővítés lenne a számunkra,” mondta Spencer a GameInformernek adott interjújában.

Az indok emögött egyértelmű: Japánban a Microsoft nem nagyon tud elrugaszkodni, így a Sony és a Nintendo konzoljai elverik az Xboxokat (igaz, eközben PC-n azért lassan egyre többen játszanak arrafelé is). A kiadói elképzeléssel pedig már próbálkoztak – emlékszünk még a Scaleboundra? A PlatinumGames játékának rendezője Hideki Kamiya (Resident Evil 2, Viewtiful Joe, Okami, Bayonetta, The Wonderful 101) lett volna, de végül 2017 elején törölték a projektet. Emiatt pedig talán nehéz helyzetben lesz Japánban a Microsoft.

Ázsiában már könnyebb esélye lehet Phil Spencernek, de itt meg képbe jön a Sony, ugyanis tőlük is hallottuk már, hogy a Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios is szeretné errefelé terjeszkedni. Emiatt pedig még nem tudni, hogy a két konzolgyártó cég milyen módon fog arrafelé bővíteni, de abban Spencernek igaza van, hogy érdemes lenne az ottani stúdiókat is valahogy bevonni a fejlesztésbe.

Majd meglátjuk, hogy kit vásárol fel a Microsoft.

Forrás: Gamingbolt

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu