Senua’s Saga: Hellblade II: nem teljesen exkluzív az első bejelentett next-gen Xbox cím

Várható volt – hiába trükközött a The Game Awardsos bejelentés során a Microsoft, már akkor is sejtettük, hogy azért más a helyzet a Senua’s Saga: Hellblade II esetében.

Szóval az Xbox Series X névre hallgató Xbox mellett az első játék, amit bejelentettek rá, az a Senua’s Saga: Hellblade II volt (aminek a neve még bonyolultabb, mint az első résznek, ami Hellblade: Senua’s Sacrifice volt – ezt a Ninja Theory először PlayStation 4-re és PC-re, majd később Xbox One-ra, aztán Nintendo Switchre is kijött a VR-támogatással rendelkező „AA” kaland, ami híd kívánt lenni az indie fejlesztések és az AAA alkotások között). Már akkor is úgy sejtettük, hogy a játék nem lesz kizárólag konzolon elérhető, hiszen a Microsoft egyik nagy nyitócíme, a Halo Infinite esetében már régóta közismert, hogy a 343 Industries az Xbox Series X mellett Xbox One-ra és PC-re is fejleszti azt…

Aaron Greenberg, az Xbox játékmarketingért felelős általános menedzsere egy rajongói kérdésre ezt válaszolta a Twitteren: „Kizárólag Xboxra és PC-re készül.” Ami érthető, mivel a Ninja Theory, akiktől korábban a DmC: Devil May Cry-t is láthattuk, már az Xbox Game Studios kötelékébe tartozik, így – hacsak a Microsoft nem nyit a riválisok felé – értelemszerűen elzárják a fejlesztés lehetőségét a PlayStation 5-re, vagy a Nintendo Switchre.

„Az Xbox Series X lehetőségei révén a fejlesztők képesek lesznek elérni azt, amit a Senua’s Saga: Hellblade II is – a díjnyertes Hellblade: Senua’s Sacrifice folytatása a világszerte elismert fejlesztőktől, a Ninja Theory-tól úgy építették fel, hogy az Xbox Series X teljes erejét kihasználhassa. A megosztott videó belőle az engine-en belül rögzítették, és az Xbox Series X erejét tükrözi. Ez elérhető lesz a fejlesztőknek arra, hogy új univerzumokat, élményeket és játékokat alkossanak olyan módon, amire eddig nem is gondoltál,” írta az Xbox Series X bejelentő posztjában a játékról a Microsoft.

A Senua’s Saga: Hellblade II tehát Xbox Series X-re és PC-re egyaránt készül. Megjelenési dátuma még kérdéses. Nem sok esély van arra, hogy nyitócím legyen.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu