Az Nvidia elnöke szerint az RTX 2080 Max-Q erősebb, mint a PS5 és az Xbox Series X [VIDEO]

TECH HÍREK – Az RTX 2080 Max-Q konkrétan egy laptopokba készült grafikus kártya…

Pár napja történt, a GTC China 2019 rendezvényen (amely egy GPU-hoz kapcsolód show), hogy az Nvidia elnöke, Huang Zsen-hszün egy igen erős állítást tett. A lenti videóban arról beszélt, hogy az RTX 2080 Max-Q grafikai képességei erősebbek, mint amilyenek majd a következő generációs konzoloké lesznek.

Közismert, hogy a PS5 és az Xbox Series X az AMD RDNA architektúráját használja majd. Az eddigi ismereteink alapján a kilencedik generációs konzolokban lévő GPU legalább annyira gyors, vagy talán gyorsabb is, mint az RX 5700 XT. A Notebookcheck.net oldalának írása szerint viszont a szóban forgó RTX 2080 Max-Q alig gyorsabb, mint a GTX 1080, amely egy igen erős visszalépés az említett RX 5700 XT-hez képest. Tehát ez azt jelenti, hogy vagy az eljövendő konzolok sokkal gyengébbek lesznek, mint amire számítani lehet, vagy pedig az Nvidia elnöke egész egyszerűen hazudott.

Huang egyébként még állított egy érdekeset: szerinte a notebook gaming a leggyorsabban erősödő szegmens és míg jelenleg a 200 millió GeForce felhasználó zöme (például én is) asztali PC-t használ, addig a vezérigazgató szerint a notebook felhasználók száma napi szinten emelkedik.

Forrás: Notebookcheck.net

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu