Fallout 76: itt az újabb botrány! Ezúttal egy exploittal lehet lopni az inventory-ból [VIDEO]

A Fallout 76 egyszerűen csak a problémákat halmozza.

Már a legutóbb is a prémium előfizetéses rendszer, illetve az azt érintő problémák miatt számoltunk be a Fallout 76-ról. Egy olyan játékban, ami teljes árú, nem pedig free-to-play. (Röviden: évi ~34 ezer, vagy havonta jó négyezer forint a Fallout 1st programban, amiről már korábban beszámoltunk…) És most egy hack révén szerepel a hírekben a tavaly ősszel megjelent Fallout 76, amely nem sok bizalmat ébreszt Todd Howard következő játéka, a next-gen Starfielddel kapcsolatban… (és akkor még tényleg nagyon finom fogalmaztunk).

Szóval a Redditen figyelmeztették a játékosok egymást arról, hogy egy új hack bukkant fel a Fallout 76-ban, amelyben a túlélők egymástól lophattak tárgyakat, leszámítva a kupakokat és pár nem nagyon számottevő dolgot. Azaz: lényegében a teljes inventory-nkat lenyúlhatták, amiről egy videó is készült. (Az indexkép ne tévesszen meg senkit…)

Ebben azt láthatjuk, ahogy valaki előadta a lopást, aminek eredményeképpen a másik játékos alsógatyában maradt a cselekedet után. A Reddites poszt szerint nem javasolt a nyilvános szerverek használata – és miként lehet privát szerverekre jutni? Egy: előfizetünk a Fallout 1stre. Kettő: egy barátunk tesz így, és meghív minket a privát szerverére, amiről korábban kiderült, hogy nem is privát…

Persze a Bethesda nem hagyta annyiban az ügyet, és szintén a Redditen tájékoztatta a PC-s játékosokat (ugyanis ez az exploit a PlayStation 4-es és Xbox One-os verziókat nem érinti, hogy még inkább komplikáltabb legyen az ügy…), hogy tudnak a problémáról, és már rajta vannak az ügyön, hogy ne következzen be még egyszer ilyesmi. „Nyomozunk egy csak PC-n működő exploit iránt, amit kihasználhatnak a csalók, és így néhány játékos elveszthette a tárgyait. Aktívan dolgozunk a megoldáson, és van egy patch-ünk, amit a megjelenés előtt a nap folyamán tesztelünk,” írta a Bethesda, és azóta karbantartáson is átesett a Fallout 76.

Az érintett játékosok pedig keressék fel az ügyfélszolgálatjukat, hogy kártérítést kaphassanak. Valamilyen pénznem is felmerült opcióként, ha nem tudnak visszaadni mindent, de ez valószínűleg pár száz atom lesz, amivel a mikrotranzakciós boltban lényegében semmit sem lehet venni.

Fallout 76 never changes…

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu