Újjászületik a SEGA [VIDEO]

Ez a cím furcsán hangzik, beismerjük – de tényleg létrejön a SEGA nevű cég három hónap múlva…

Szóval a Sega Sammy Holdings bejelentette, hogy április elsejével, a következő üzleti év első napjával egyesülni fog a Sega Interactive és a Sega Games, és az új cég neve Sega lesz. Erről beszél Toshihiro Nagoshi, akit lényegében a Yakuza-franchise atyjának is nevezhetünk, a lenti SegaNama streamben.

Szóval az anyacég a Sega Sammy Holdings, akiknek a birtokában van a SEGA brand is. Ez alatt ott van a Sega Holdings, ami alatt két másik cég található: a Sega Interactive és a Sega Games. Az előbbi például a játéktermi játékokért felelős, míg az utóbbi az, ami konzolokra, okostelefonokra és PC-re fejleszt játékokat. (Legalább itt van névbeli megkülönböztetés – idén szeptemberig a THQ maradékát felvásárló cég neve THQ Nordic AB volt, ami alatt ott volt a kiadóként funkcionáló THQ Nordic GmbH. Mivel ezt mindenki feleslegesen bonyolultnak tartotta, a svéd anyacég átalakult Embracer Grouppá, amire mindenki örömmel sóhajtott egyet…)

Nagoshi a videóban kifejtette, hogy a Sega név nem kizárólag videojátékokra használták, és az idők múlásával jött a Sega Interactive és a Sega Games párosára a brandduplázás, hogy a két térfélnek saját szabályzata legyen. Csakhogy megint változtak az idők, és a piac miatt már nem sok értelme volt annak, hogy külön legyen a két ágazat, ezért összevonják a kettőt, ami Nagoshi szerint nagy változás lesz a SEGA számára, és így új, remek tartalmakat is csinálhatnak. Emiatt a Sega Holdings neve is átváltozik Sega Grouppá április elsejével.

Ez valamilyen japán trend lehet, mert néhány éve az SNK Playmore is visszanevezte magát a régi nevére, így az SNK is feltámadt a hamvaiból. Talán a SEGA esetében is lesznek pozitív fejlemények a céges átszervezésekből.

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu