Rune 2: van még esély a megmentésre? A kiadó szerint igen…

A Ragnarok Game megszerezte a Rune 2 forráskódját, el is kezdték az első javítást.

A Rune 2 története egyértelműen az egyik legszomorúbb az egész játékiparban. A játék fejlesztését az eredeti elsőt is elkészítő – így valószínűleg a sorozatot szívügyének tekintő – Human Head Studios vállalta fel egy kis kiadó, a Ragnarok Game kérésére, folyamatosan csigázták a nagyérdeműt az újabb és újabb trailerekkel, míg a megjelenés napján végül közölték, hogy ennyi volt, ők lehúzzák a rolót, tehát aki majd megveszi a játékot, az készüljön fel rá, hogy teljesen félkész marad.

Ez így már így is elég groteszk, de ami még inkább az, hogy fejlesztőket nem rúgták ki – konkrétan az történt, hogy mindenki átkerült a Roundhouse Studios nevű teljesen új csapatba, amely a Bethesda Softworks kiadó belsős csapata, de mint friss cég, természetesen egyáltalán nem fűlött a foguk hozzá, hogy a Rune 2-őt kijavítsá. Az okokat hivatalosan nem ismerjük, de annyi bizonyosnak tűnik, hogy a Ragnarok Game és a Humanhead között valami nagyon súlyosan elmérgesedett – épp csak annyi maradt meg között, hogy azért szóba állnak egymással.

A kiadó ugyanis most konkrétan bejelentette, hogy a csapat átadta nekik a forráskódot, sőt, mi több, már el is kezdték az első javításokat. A legfontosabb cél, hogy a gamestopping bugokat kigyomlálják, továbbá a felháborítóan rossz optimalizálást és hasonló problémákat is orvosolják. A Rune 2-őt megvásárló játékosok egyébként ezekkel kapcsolatban rengeteget panaszkodtak a megjelenés óta eltelt időben. A kiadó most azt ígéri, hogy amint túl vannak az alapszintű javításokon, nem feledkeznek meg a játékról, hanem továbbra is mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy rendbe hozzák.

Milyen megható, ugye? Nos a történetet kissé árnyalja, hogy a Ragnarok Game valószínűleg nem szívjóságból igyekszik kigyomlálni a bugokat, hanem azért, mert szép kis pénzt kaptak az Epic Games-től azért, hogy a játék – nyilván működő és élvezhető formában – kizárólag az ő digitális üzletükben jelenjen meg. Még ezzel sem lenne gond, ám egyes források szerint erről „elfelejtették” értesíteni az egykori Human Head játékfejlesztőcsapatot, amely „természetesen” – legalábbis egy dolgozó szerint – egy centet sem kapott az exkluzivitásért adott pénzből).

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu