Lemondott a Steamen költekező amerikai politikus

Duncan Hunter, a Republikánus párt kaliforniai képviselőinek egyike nemsokára börtönbe kerül a rosszul kezelt kampánypénzek miatt.

Korábban már beszámoltunk Hunter ügyéről, úgyhogy csak röviden összefoglaljuk, hogy a kampánycélokra biztosított keretet és hitelkártyát nem éppen arra költötte, amire jogosult volt, hanem többek között a Steamen pazarolta el az Egyesült Államok pénzét az e-cigit szívó politikus (még a San Diego Union-Tribune is kiemelte ezt). Duncan Hunter decemberben elismerte, hogy bűnös (ami azért is érdekes, mert a felesége hónapokkal ezelőtt már beismerte a bűnösségét…), úgyhogy a politikus nem menekülhet az igazságszolgáltatás elől: bejelentette a lemondását, és hivatalosan január 13-án távozik a posztjáról.

Hunter a lemondó levelében elismerte, hogy büszke volt arra, hogy Kalifornia 50. körzetét szolgálhatta az utóbbi évtized során. „Nagyra értékelem, hogy [az ott élő emberek] belém vetették a bizalmukat az utóbbi tizenegy év során,” írta a volt kongresszusi képviselő. Még decemberben közölte Kalifornia államának déli körzeti ügyvédi irodája, hogy Hunter saját bevallása szerint ő „tudatosan, saját akaratából lopott el többszáz ezer dollárnyi kampánypénzt, amiből az ő és a felesége jólétét biztosította.”

2010 és 2016 között Duncan Hunter és felesége több mint 150 ezer dollárt költött – ez forintban úgy 45 milliónak felelne meg. Az ügyvédi iroda szerint a pénzt „személyes használat és szórakozás” céljából költötte el „harminc, vagy még annál is több illegális tranzakció során”. Videojátékok, LEGO-készletek, gyorséttermi fogyasztás, mozijegyek, cipők, élelmiszer, külföldi nyaralások, repülőjegyek a házinyulaiknak (Eggburt és Cadbury volna a nevük) – ezekre költötte a pénzt a Hunter házaspár. Főképp a két nyúlnak vásárolt repülőjegy az, amire nem nagyon találunk szavakat.

Duncan Hunter büntetése márciusban kerül kihirdetésre. Akár öt év börtönbüntetést kaphat, és ezen felül 250 ezer dollárnyi pénzbírságot is kiszabhatnak rá, így súlyosabb lehet a bírság mértéke, mint az okozott kár. Csak azt nem értjük, hogy a kongresszusi (vagy képviselői: Amerika kétkamarás törvényhozással rendelkezik – a Kongresszus az alsóháznak, a Szenátus a felsőháznak mondható) fizetését mire költötte, mert szerintünk kizárt, hogy abból ne tudott volna jól élni.

Forrás: GameSpot

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu