The Witcher sorozat: egy logikus érv, hogy miért nem a játékot adaptálták [VIDEO]

MOZI HÍREK – Lauren S. Hissrich, a showrunner azzal indokolta The Witcher sorozat iránti döntést, hogy szerinte értelmetlen lett volna egy „adaptáció adaptációját” elkészíteni.

Miközben már a The Witcher játékok és regények rajongtáborában, illetve a fantasy műfaja iránt fogékony nézők körében is hatalmas népszerűségre tett szert a The Witcher (vagy az elég szerencsétlen magyar fordítással: a „Vaják”), már éppen ennek köszönhetően is készül a következő szezon. Sokakban fogalmazódott meg a kérdés, hogy miért a könyveket és nem a játékokat adaptálta a sorozat?

„A válasz nagyon egyszerű. A videojátékok már eleve a regény adaptációi. Szerintem semmi értelme annak, hogy egy adaptáció adaptációját elkészítsük.” – magyarázta Lauren S. Hissrich. „A Netflix-sorozat a saját vízióját szeretnék kínálni Andrzej Sapkowski fantasztikus történetei ábrázolása terén. Mi is a The Witcher történetét meséljük el, csak másképpen.”

„Szerintem sok videojáték rajongó attól fél, hogy valamit elveszünk tőlük, ami az övék. Az az igazság, hogy én is imádom a videojátékokat.” – hangsúlyozta Hissrich. „De a The Witcher videojátékok nem mennek sehová. Hatalmas sikert arattak, csakúgy, ahogy a könyvek is. És remélem, hogy a mi sorozatunk is éppen akkora siker lesz, hiszen ez egy harmadik módja, hogy ugyanazoknak a karaktereknek a kalandjait élvezzük, ugyanabban az univerzumban.”

Nagyon sok Witcher-rajongó Geralt of Rivia kalandjait a CD Projekt RED-nek köszönhetően ismerte meg, különösen a The Witcher 3: Wild Huntnak, amely a trilógia legsikeresebb darabja. Ezekben a játékokban Andrzej Sapkowski regényeit szabadon adaptálták, és új karaktereket, történeteket is kreáltak a készítők, míg a Netflix első évada leginkább az első novelláskötetet, Az utolsó kívánságot vette alapul. (Ennek köszönhetően a kötetet ismét elkezdték venni, mint a cukrot.)

Mi magunk is írtunk a Netflix-sorozatról, melyről kritikánkat itt olvashatjátok. A sorozat hatalmas sikere egyébként nagyjából egybeesik azzal a döntéssel is, hogy a CD Projekt és Andrzej Sapkowski ismét együttműködnek oly módon, hogy a licenc újabb évekre vásároltak meg, így most már szinte biztos, hogy újabb The Witcher játékokra számíthatunk.

Végül lent meg szeretnénk osztani Lauren S. Hissrich és Andrzej Sapkowski beszélgetését, mely során azt is „lezsírozták”, hogy a sorozatot majd ketten együtt megnézik, illetve az író beszélt arról az élményéről is, hogy milyen volt, amikor látta a sorozat forgatását.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu