BioShock 4: részben nyílt világú lehet

Hiába van a BioShock 4 még több évre, ha már most itt-ott látunk foszlányokat a játékmenet jellemzéséből.

A Bioshock 4-et (vagy akármi is lesz ennek a neve) tavaly már bejelentette a Take-Two. Így tudjuk róla, hogy a sorozat atyja, Ken Levine nem dolgozik rajta (nagy kár érte – miért is nem ad neki egy új esélyt a kiadó?), és helyette egy új stúdió, a Cloud Chamber fejleszti a bátran next-gennek mondható új BioShockot. Erről felbukkant egy álláshirdetés, és ezt érdemes megvizsgálni…

Egy vezető világtervezőt keres a Cloud Chamber a kanadai stúdiójába (ezt a Quebec állambeli Montrealban nyitotta a Take-Two). Ez eddig rendben van – valakinek azt is el kell végeznie. Egy gazdag, dinamikus világot kell az új alkalmazottnak életre keltenie. Itt kezd gyanússá válni a munkaköri jellemzés. Az illető feladatai közé tartozik „a fő történetet kiegészítő emlékezetes élmények és a világ benépesítése” is. Ez pedig azt jelenti, hogy nem valami egyszerű, lineáris projektről van szó, hanem itt-ott felfedezhetjük a területet. Ehhez hasonlóval próbálkozott tavaly a Metro Exodus is. (Fogalmunk sincs, hogy hol játszódik majd az új BioShock. Az első két részben Rapture, míg az Infinite-ben Columbia, egy lebegő város adta a környezetet.) Ha teljesen nyílt világúvá gyúrják a BioShockot, akkor felháborodhatunk, ugyanis ez a megközelítés teljesen idegen lenne a franchise-tól. Az álláshirdetés szerint a játékon több stúdió fog dolgozni, de itt érdemes megjegyeznünk, hogy a Cloud Chambernek kapásból két helyszíne lesz. (Ezért is említettük meg korábban Montrealt! A Cloud Chamber másik helyszíne ugyanis az Egyesült Államokban van – pontosabban a Kalifornia államban található Novatóban.)

A BioShock következő felvonása talán még kezdetleges állapotban van, emiatt pedig a fejlesztéshez kell még pár év. Így a célplatformok között nyugodtan számíthatunk a PlayStation 5, Xbox Series X, PC triójára. Megjelenési évet pedig teljesen felesleges lenne itt tippelnünk.

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu