Kiszivárgott a PlayStation 5 fejlesztőkészletének kezelőfelülete?

A Sony egyre viccesebb helyzetben kavarodik a PlayStation 5 folyamatos szivárgásai miatt.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Reddit poszt, ami állítólag leleplezte a PlayStation 5 fejlesztőkészletének kezelőfelületét. (Hiszen lehet, hogy csak kamu az egész.) Kinézetre nagyon hasonlít a PlayStation 4 menürendszeréhez. Ez nem probléma: ami nem rossz, abba felesleges túlzottan belenyúlni. Fő menüpontok a nagy négyzetekben, alattuk pedig egyenként lehet egy almenü, ha rájuk állunk – kapásból fel lehet ismerni.

Van ott még valami a bal felső sarokban. Nos, nem a cenzúrára gondolunk (az jogos: azzal próbálja fedezni magát a szivárogtató), hanem a közvetlenül felette elterülő szabad tárhelyre. 891 GB az 1012-ből. Ez azt jelenti, hogy egy 1 TB-s SSD van a PlayStation 5 fejlesztőkészletében. Ha a végleges PlayStation 5 is ekkora tárhellyel nyit, akkor elégedetten bólinthatunk.

De ha ez nem elég, a menüben megbújik még valami. A TTE mellett eggyel a Decima Engine logóját látjuk. Ezt használta a a Horizon Zero Dawn (ami nagy eséllyel folytatódni is fog – lehet, hogy épp a második rész van a fejlesztőkészlet SSD-jén?), továbbá a Kojima Productionstől a Death Stranding. (A Guerrilla engine-jéről beszélünk amúgy!)

A PlayStation 5 fejlesztőkészletét már nem csak tervrajzokon és ábrákon láttuk. Korábban fotókat is készítettek róla, és ezen keresztül láthattuk első alkalommal a DualShock 5-öt is. (A kontrollernek még nem ez a neve. A Sony még nem erősítette meg!) Viszont eddig soha nem láthattuk a kezelőfelületet! Ez bizony erős szivárgás. Ilyesmi a Microsoftnál nem szokott előfordulni – a redmondi cég nagyon igyekszik mindent titokban tartani. Ez többnyire sikerül is nekik.

A PlayStation 5 bemutató rendezvényét február folyamán tarthatja meg a Sony, és annak helyszíne San Francisco környéke lehet. Itt is még csak feltételes módot tudunk használni, ugyanis a cég eddig nem beszélt ezekről a tervekről, de pár fontos beosztású alkalmazottja már felbukkant az Egyesült Államok Kalifornia államában.

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu