A Shadow of the Colossus inspirálta az Elden Ringet?

Újabb pletykákat hallottunk Hidetaka Miyazaki (Souls-sorozat, Bloodborne) és George R. R. Martin (A tűz és jég dala – Trónok harca…) játékáról.

Egy szivárogtató, név szerint Omni az, aki a Redditen gyakran beszél a FromSoftware játékairól. Az Elden Ring környezetének ihletét Skócia adta, és a nyílt világ szerinte a Shadow of the Colossusból merített. A nyílt világban (és ezzel a FromSoftware nem akarja követni a bevált, megszokott trendeket – a japán stúdió újítani szeretne, és nem véletlenül nem mondják, hogy nyílt világ; inkább nyílt mezőnek mondják…) sok elem dinamikus lesz és magától fog változni. Így például sosem lesznek az ellenfelek mindig ugyanott. Kivéve a kisebb, folyosózerű területeken, mert igen, azért lesznek ilyenek is. Lesznek napciklusok is, továbbá egy időjárási rendszerre is érdemes lesz felkészülnünk. Az Elden Ringben ezeken túl kisebb helyszínek is lesznek (hasonlóan a Souls játékokban látottakhoz). Ezzel akar a FromSoftware változatosságot, és állítólag az ellenfelek nem lesznek értelmileg egy farönk szintjén: több stratégiájuk lesz arra, hogy megölhessenek bennünket. A ResetErán még azt is elmondta Omni, hogy valamilyen formátumban multiplayer is lesz a játékban, de még ő sem tudja, hogy mire számítsunk.

Mégis, Omni nem akar több részletet közölni, mert a játék még messze nincs kész, és nem akar olyasmit mondani januárban, amit végül a FromSoftware kivesz az Elden Ringből májusban. Megváltozhatnak az NPC-k, a játékmenet egyes elemei, az assetek, és erre volt már példa a múltban is (nem véletlenül találnak az adatbányászok kivágott dolgokat a Bloodborne-ban, holott az is már jó öt éve, hogy megjelent PlayStation 4-en…). Ez pedig egy korrekt megközelítés: inkább nem ígér semmi olyasmit, amit nem tud betartani. És azt javasolja, hogy ne nagyon higgyünk azoknak, akik elég részletes dolgokról beszélnek a játékkal kapcsolatban.

Azért ne vegyünk mindent teljesen komolyan. Az Elden Ringről még sokat nem hallottunk hivatalos forrásokból, emiatt pedig érdemes várni az újabb részletekre. Elvileg PlayStation 4-re, Xbox Onera és PC-re készül a játék, de mi nem lepődnénk meg, ha a februári, pletykált PlayStation 5-bemutatón ott virítana az Elden Ring is. A kevés részlet miatt gyanús a helyzet, nem?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu