Pathfinder: Kingmaker folytatás: hatalmas pénzügyi siker a Kickstarter! [VIDEO]

A jóval sötétebb hangulatúra tervezett Pathfinder: Wrath of the Righteous-szal az Owlcat Games már két nap alatt megduplázta a tervezett alapcélt!

A Pathfinder: Kingmaker asztali szerepjáték alapján készült felülnézetes CRPG (computer role-playing game) 2018-ban jelent meg, bár azért alapjaiban nem rengette meg sem a játékipart, sem a műfajt, de azért egész szép sikert aratott. A „közvetett folytatáshoz” most a fejlesztők egy újabb Kickstarter-gyűjtést rendeztek, amellyel most villámgyorsan sikerült összekalapozni a szükséges tőkét.

A Wrath of the Righteous szintén felülnézetes szerepjáték lesz, amely nagy mértékben hasonlít a műfaj klasszikusaira, lévén itt is a játékos által létrehozott karakter mellé csapódhatnak kísérőkarakterek (mint például a Baldur’s Gate, vagy a Planescape részeiben). A fejlesztők szerint továbbá az új epizód igazi újdonsága az lesz, hogy ezúttal sokkal darkosabb, sötétebb hangulatú világ vár ránk, továbbá a fehér és fekete karakterek helyett sokkal inkább jellemző lesz morálisan szürke figurák szerepeltetése.

Ebben a részben azonban nem egy egész királyságot, hanem „mindössze” egy hadsereget vezethetünk, a végső célunk pedig nem más lesz, mint a lovagjainkkal felszabadítani egy démonok által megszállt vidéket. Egyszerű felállás, azonban a készítők kihangsúlyozták, hogy ez nem azt jelenti, hogy a démonok mind gonoszok a lovagok pedig a jóság megtestesítői lesznek, ennél sokkal összetettebb lesz a játék története. A fejlődési rendszer érdekessége még, hogy választhatunk majd többféle „Mythic Path” közül, melyek majd plusz képességekkel is felvérteznek minket.

Szó esett még arról is, hogy Kingmaker mennyire bugos volt megjelenéskor: a fejlesztők most azt ígérik, hogy ez a Wrath of the Righteous-nél már korántsem lesz ilyen tragikus a helyzet.

És hogy konkrétan mekkora összeget sikerült összekalapozniuk a fejlesztőknek a Kickstarter-kampányban? Míg a kitűzött cél 300.000 dollárról szólt, addig két nap alatt máris 600.000 dollár jött össze, szóval most már csak a bónusz pénzügyi „mérföldkövekre” gyúrnak. Ha minden jól halad, a Pathfinder: Wrath of the Righteous 2021 nyarán jelenik meg.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu