Középkorias környezetben játszódhat a Resident Evil 8, valahol Kelet-Európában? [VIDEO]

Resident Evil 8 – A GAMEZ.de nevű oldal hivatkozik meg nem erősített információkra, hogy vidéken játszódnak majd az események és egy várkastély lesz a történet középpontjában.

Ha létezik olyan cég, amely egyetlen másodpercre sem engedi el a régi franchise-ait, akkor az a Capcom és az összes közül egyértelműen a Resident Evil-sorozat kapja a leginkább kiemelt figyelmet – legyen akár szó folytatásokról, vagy remake-ekről. Az első Resident Evil és a Residen Evil 0 remasterjei már többször is elkészültek (legutóbb 2015-ben az első részé, 2016-ban a 0-é, 2017-ben jelent meg A Resident Evil 7, 2019-ben a Resident Evil 2 remake és idén áprilisban jön a Resident Evil 3 remake). A Resident Evil 8-ról egyelőre leginkább még csak kósza pletykák, vagy nem túl hivatalos információt láttak napvilágot, azonban most egy újabb forrás állít pár érdekes részletet, amelyek részben meg is erősítik, illetve cáfolják is a korábbi szivárgást.

Egészen konkrétan a GAMEZ.de nevű német videojátékos magazin videójáról van szó (mely alant látható), amelyben egyrészt az egyik újságíró reagál a korábbi nem hivatalos pletykákra, továbbá előáll a saját, meg nem nevezett forrásból származó részletekkel. A videó sajnos németül van, viszont akik nem beszélnék Goethe nyelvét, azok egyrészt bekapcsolhatják az angol nyelvű feliratot, másrészt az ebből készült angol nyelvű cikket is elolvashatják.

A leglényegesebb dolog az, amiről már korábban is volt szó: vidéken fog játszódni a sztori, és egy várkastély lesz a centrumban. E középkori hangulatot erősítik majd a pajzsot és kardot használó élőhalott ellenfelek. A globális felmelegedés sem tette be a lábát ebbe a világba, lévén a vidéki közeget hó borítja, az események pedig Kelet-Európában játszódnak. A Resident Evil 4 rajongói számára viszont rossz hír, hogy kastély biztosan kisebb lesz, mint abban a részben. Ami pedig a legutóbbi szivárgásban elemlegetett vérfarkasokat illeti, a német kollégák szerint ezek valójában csak vírusfertőzéstől mutánssá vált farkasok.

Egy kicsit jobban emlékeztetnek viszont az RE4-re boszorkányszerű ellenfelek, akik majd a Resident Evil 7-ből visszatért szerencsétlen, jobb sorsra érdemes Ethanre vadásznak. Bizony, hiába élt át annyi viszontagságot az RE7 főhőse, úgy látszik, továbbra sem hagynak nyugtot neki a fejlesztők – a hetedik rész rajongóinak legnagyobb örömére persze. A német újságírók szerint megmarad az előző részből emellett az FPS-nézet és az abban DLC-hősként a Chris Redfield is. Több lesz viszont a nyolcadik részben az akció, szóval – ha már Redfieldet emlegettük – a Not A Hero DLC- játékmenetére kell számítani, melynek ő volt a főszereplője.

Az az információ viszont állítólag kacsa volt, hogy a játék fejlesztését elölről kellett kezdeni, illetve jelenleg még nem döntötték el, hogy a 8-as szám egyáltalán benne lesz-e a játék címében, vagy logójában. A megjelenés még odébb van: nagy eséllyel másfél, két évig kell még várni a következő részre.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu