Visszatér a Space Channel 5 [VIDEO]

A SEGA egyik – ma már klasszikusnak mondható – IP-je: a Space Chanel 5 szokatlan formában támad.

A SEGA Dreamcast volt a cég utolsó konzolja, amit a PlayStation 2 nagyon túlszárnyalt (mondjuk a PS2 mindenkit lepipált – a Sony terméke a legkelendőbb lett a piacon, és azóta még a PlayStation 4-nek sem sikerült megütnie a nagypapa 155 milliós eladási eredményét). Ezen a Space Channel 5 volt az egyik exkluzív, ami akkortájt egy furcsa ritmusjáték volt. (A PlayStation már korábban próbálkozott: Parappa the Rapper) A játék producere Tetsuya Mizuguchi volt. Több SEGA játéknak is ő volt a producere (SEGA Rally Championship, Manx TT Superbike, Rez…), de később is maradandót alkotott (Lumines, Ninety-Nine Nights, Gunpey [felelős producer], Child of Eden [rendező], Tetris Effect [eredeti koncepció]).

Ebben egy újságíró, Ulala táncolva szeretné a jövő földönkívülijeit legyőzni. Köztük felbukkant Space Michael is, amit nyíltan Michael Jacksonból formáltak. Az azóta elhunyt énekes karaktere valószínűleg kimarad a Space Channel 5 VR kiadásából, és a szinkronhang is másnak tűnik – Apollo Smile nem tért vissza, helyette Cherami Leighet hallhatjuk. Ő a Cyberpunk 2077-ben főszereplő lesz, ugyanis a CD Projekt RED játékának főhősének, V-nek a női formátumát ő szólaltatja majd meg.

A Space Channel 5 VR PlayStation VR-ra napokon belül meg is jelenik, ugyanis a Sony virtuális valóság-headsetén már február 26-ától játszható lesz az „ötös űrcsatorna” (Amerikában 25-étől), de akinek nincsen PlayStation 4 és PlayStation VR a közelében, nem kell félni: a weboldal szerint a SteamVR, a HTC Vive, és az Oculus változatok is úton vannak, de ezekről még nem tudjuk pontosan, hogy mikor kapják meg a SEGA ma már klasszikusnak is mondható ritmusjátékát.

Ennél a játéknál nem lehet a grafika alapján ítélni. Tény, a trailerből kiindulva nem valami fényes a látványvilág, de a játékmenet talán nyerő lesz. 2000 októberében (ekkor jött ki Európában Dreamcasten) remekelt, talán közel húsz év múlva is fog.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu