Alien-játék CliffyB-től: milyen lett volna a Gears of War fejének elképzelése?

Bizony: a Boss Key Productions tárgyalt a Fox-szal arról, hogy egy, az Alien-univerzumában játszódó FPS-t összehozzon Cliff Bleszinski csapata.

Bleszinski a Twitteren beszélt arról, hogy milyen elképzelése volt a játékról a Boss Key bezárása előtt. (És miért nem valósult meg az ötlet? Itt nem csak CliffyB stúdiójának halála az indok, hanem az is, hogy a Disney felvásárolta a Foxot…) Ebben a játékban Ripley életben lett volna, és ő lett volna a mi Cortanánk, Anyánk (itt a Halora és a Gears of Warra gondolt). Mi Newtot irányítottuk volna, és a helyszín a Föld lett volna. A Wayland-Yutani a földönkívülieket fegyverként alkalmazta volna, és egy, a Black Mesához hasonló épületkomplexumban tesztelte volna a cég az Alienek „betaníthatóságát”. A Half-Life-hoz hasonlóan igen, itt is bekövetkezett volna egy katasztrófa, és elszabadult volna a pokol. Lett volna egy robot segítőnk, aminek a neve Casey volt (ez pedig az egyik filmre utalt). Itt jön egy érdekes kanyar: Bleszinski nem vette volna figyelembe az első két film utáni eseményeket! Tehát A nyolcadik utas: a Halál (1979), illetve A bolygó neve: Halál (1986) lett volna a háttértörténetben, semmi más. Ez bátor elképzelés…

Ez a játék folytathatta volna a földönkívüliek feltámadását, ugyanis a 2014-es Alien: Isolation a Creative Assembly/SEGA duótól hatalmas lett (és a Nintendo Switch port is elképesztően jó – erről írtunk is). Műfaj? FPS, kétség nélkül – maga CliffyB is mondta -, de feltehetőleg akciósabb stílusban. (És nem olyan pocsék kivitelezésben, amit a 2013-as Aliens: Colonial Marines mutatott!)

Nagy kár érte. Ha nem bukott volna meg a Lawbreakers és a Radical Heights, és ha a Disney nem törölte volna a projektet (ez a nagyobb baj…), akkor ki tudja, mi lett volna Newt történetéből? CliffyB pedig mostanában a Broadway mellett a játékipari élményeiből írja a könyvét, és már most felajánlotta, hogy segítene a The Coalitionnek a Gears 6-ban.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu