Magyar szerepjáték érkezik Nintendo Switch-re és PlayStation 4-re [VIDEO]

A korábban csak Xbox One X-en és PC-n elérhető Operencia: The Stolen Sun című RPG-ről van szó, melyet a ZEN Studios fejlesztett.

A magyar Zen Studios rendkívül kellemes, retrohangulatot árasztó RPG-je, mely a magyar népmesékből ismerős Óperenciában játszódik, 2018 novemberében jelent meg először PC-re, majd tavaly március 29-én az Xbox Game Pass felhasználói ingyen is kézhez kapták – egyben ez volt a játék Microsoft konzolon való debütálása is. Majdnem egy évre rá, idén, március 31-én két másik géptípusra is megjelenik majd a játék és szinte elmondható az is, hogy az „óperenciás tengeren is túl” kerül majd erre sor, hiszen az eredetileg két japán cég: a Sony és a Nintendo masináin lát majd napvilágot. Ezen felül pedig az eddigi Epic Games Store exkluzivitás lejártával két másik PC-s platformon: Steamen és GOG-on is napvilágot lát majd.

A játék érdekessége, hogy egyaránt keveri a fantasy és a történelmi elemeket is – utóbbit természetesen a saját történelmünkből. Emellett a klasszikus Bard’s Tale, Eye of the Beholder és hasonló, belső nézetes, körökre osztott harcrendszerű RPG-ket idézi, tehát a műfaj veterán rajongói is kellemes órákat tölthetnek ezzel. A játék tehát klasszikus dungeon crawler, ahol a csapatunkat irányíthatva „ugrálunk” egy rácshálózaton keresztül. Emellett pedig a játék logikai feladványokat, útvesztőket is tartalmaz, így akik a szürke agysejtjeiket is szeretik kicsit megdolgoztatni, azok sem fognak csalatkozni a magyar játékban.

A játék sztorija szerint Operenciában járunk, egy olyan univerzumban, ahol a mesék, legendák és a valóság keverednek. Az uralkodó Napkirály egyik napról a másikra eltűnik, ami azért is katasztrófa, mert egy maréknyi hős (akiket persze a játékos irányít) nem tudja őt megmenteni, akkor örök sötétség vár az egész univerzumra…

Kicsit több, mint másfél hónap múlva tehát a PS4 és Switch tulajok, illetve a Steam és GOG fiókkal rendelkező gamerek is belevághatnak a magyar retro Operencia: The Stolen Sun RPG-be.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu