Dreams: messze még a multiplayer; nem kizárt a next-gen verzió sem

Dreams – A Media Molecule (LittleBigPlanet) új, játékalkotó játéka a terjeszkedésen gondolkodik.

A Dreamset elég régen jelentették be. 2013. februárjában. Akkor, amikor a Sony leleplezte a PlayStation 4-et a PlayStation Meetingen. Most viszont már a boltokban találjuk lemezes és digitális változatban egyaránt, így a vártnál hosszabb fejlesztési időszak ellenére is nekiülhetünk a kreativitásunk kiaknázásának. Elképesztő dolgokat csináltak már a játékosok, és néhányról az utóbbi hónapok során mi is beszámoltunk!

Alex Evans, a Media Molecule alapítója (aki egyben a Dreams rendezője is) az Eurogamernek adott interjújában elárulta, hogy készülhetünk a PlayStation VR-támogatásra – szerinte már majdnem készen is vannak a Sony virtuális valóság-headsetének támogatásával. A multiplayerről viszont nem nyilatkozott ilyen pozitívan – bár ő maga is szeretné ezt, de nem tud megközelítőleges dátumot sem adni erről a bővítésről. Ő tervezte a játék multiplayeres (programozási) kódját, úgyhogy egyszer megvalósul a Dreams többjátékos élménye, de még várni kell rá.

Evans szerint a stúdió ingyenes frissítésekkel is támadni fog (plusz további játékokkal a Dreamsen belül), ám még nem tudja, hogy milyen formában fognak ezek megjelenni. Egyszerre több dolgot is fejlesztenek, és a VR-támogatás van a legjobb állapotban. Szerinte lesznek fizetős tartalmak, és poénosan kiszólt Hideo Kojimának is, hogy jöjjön ki hozzájuk, és megcsinálják a Kojima’s Dreamset is. (Ezt nevezte meg fizetős példaként.)

A Media Molecule viszont a PlayStation 5-öt is szem előtt tartja. Mark Healey, a stúdió másik alapítója a VGC-nek adott interjújában arról beszélt, hogy szeretné, ha a Dreams meghosszabbítaná a PlayStation 4 élettartamát. Ha sikerrel járnak, akkor a PlayStation 5 port biztos meg fog valósulni. Mi a helyzet a PC-s verzióval? Healey szerint ez nincs a terveik között, de a jövőben remek ötletnek tartaná ezt is. A Sony-n múlik ez, nem rajtuk. A játékipari fejlemények befolyásolhatják a lehetséges portot.

Úgyhogy a Media Molecule „álmai” előtt nagy tervek és elképzelések állnak. PlayStation VR-támogatás hamarosan, multiplayer talán még idén, lehetséges PlayStation 5 változat, és a PC-s port is esélyesnek tűnik…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu