Tokyo Game Show 2020: kinn lesz a két next-gen konzol is; a jövőbe tekint a rendezvény

A Sony és a Microsoft is kinn lesz az idei Tokyo Game Show-n, tudatta velünk a CESA (Computer Entertainment Suppliers Association), a TGS szervezője.

A Tokyo Game Show 2020 (helyszín: a chiba-i Makuhari Messe, időpont: szeptember 24-27.) témája az lesz, hogy „The Future Touches Gaming First”, azaz a jövő először érinti meg a videojátékokat. Nem véletlen az elnevezés: a rendezvénynek lesz egy külön felhős területe – tehát a játékstreamelésre koncentrálnak. Így a Google Stadia, a PlayStation Now, és a Microsoft Project xCloud is kiemelt szerepet fog kapni, és addig még több szolgáltatást is bejelenthetnek (pl. az Electronic Artstól a Project Atlas?). A Twinfinite lefordította a sajtóközleményt is, és ebben a felhő alapú játékokat izgalmas jövőnek nevezték, és a résztvevők kipróbálhatják a technológiát. (Mondjuk Japán előrehaladottabb állapotban van minden tekintetben, és arrafelé a Nintendo Switchen kijött például a Resident Evil 7 is egy streamelt verzióban…) Ehhez az 5G is nagy segítség lesz. (Ezt pedig hazánkban a kínai, az amerikai kormány által erősen elítélt Huawei fogja felépíteni…)

A sajtóközlemény hozzátette, hogy a next-gen konzolok miatt nagy figyelmet fog kapni az idei Tokyo Game Show (és mivel többes számot használtak, nem csak a PlayStation 5-ről van itt szó…), ami több japán és nemzetközi influenszerrel közösködni fog, hogy így az otthon maradók is élvezhessék a rendezvényt, aminek híreit japán, kínai, illetve angol nyelven is olvashatjuk. Lesz egy kis eSport-érintettség is – az e-Sports X színpadon több bajnokság is lesz.

A streamelő technológiának csak akkor van értelme, ha nincsen input lag. Ez Japánban megvalósulhat, de mondjuk hazánkban még laboratóriumi körülmények özött SEM lehetséges. És persze még nem is beszéltünk a játékok tényleges BIRTOKLÁSÁRÓL sem. A Sony talán ezt a Tokyo Game Show-t nem hagyja ki – és mivel szeptember 24-e, a TGS 2020 első napja még messze van, addigra talán nem lesz világszintű járvány a koronavírus.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu