Capcom: négy nagy játék a következő üzleti évben?

Capcom – És nem, a Resident Evil 3 Remake és a Resident Evil Resistance nem számít két játéknak!

AestheticGamer mostanában többször is megfordult a hírekben – korábban például a Resident Evil 8 állítólagos rebootjáról, illetve a Konami tervezett két Silent Hill projektjéről is ő beszélt. Most ismét a Capcomról írt néhány dolgot. Az egyik tweetben azzal a felütéssel kezd, hogy ideje, hogy összetörjön néhány szívet, mert a Resident Evil: Code Veronica remake-jén nem dolgozik a Capcom, sőt, még a fejlesztést megelőző, pre-produkciós fázisban sem tart a játék. A japán cégnek voltak tervei egy Dino Crisis-játékkal, de azóta eltelt pár év, a koncepciót pedig eltemették, így a franchise – a dínókhoz hasonlóan – továbbra is kihalt állapotban marad. (Úgyhogy a következő üzleti évre tervezett, RE Engine-t használó remake nem erre az IP-re vonatkozik.)

Egy másik tweetben pedig azt állítja, hogy a Capcom következő üzleti éve (ez április elsején kezdődik és 2021 márciusában ér majd véget) impozáns lesz, ugyanis négy nagyobb játékuk lesz. Ebből kettő az Resident Evil IP-hez tartozik. Lesz egy ötödik, közepes méretű játékuk is. Egy válaszban még megerősítette, hogy az április elején érkező Resident Evil 3 Remake, Resident Evil Resistance párost egy címként kell kezelni, azaz lesz egy másik, még be nem jelentett Resident Evil játék, amiről korábban mintha már beszéltünk is volna.

Úgyhogy a japán kiadó rágyúrt a next-genre. A kisebb játék lehet egy Mega Man vagy Mega Man X cím is, vagy tényleg bármi más, mert a Capcomnak nagyon sok IP-je van. A nagyobb címek között talán tippelhetünk egy új Street Fightert (a Street Fighter V már több mint 4 éves), de a négy projekt között lehet egy Monster Hunter: World kiegészítő is, esetleg a Dragon’s Dogma is folytatódhat. Esetleg ott van a Pragmata, ami egy új IP lehet. Merő találgatás.

A Capcom tehát eléggé felkészült a PlayStation 5-re és az Xbox Series X-re…

Forrás: PSL, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu