DOOM Eternal: a Nintendo Switch port meg fog lepni minket

A játék rendezőjét egészen konkrétan ledöntötte a lábairól a Nintendo hybrid platformjára átültetett FPS, a DOOM Eternal.

Marty Stratton, a DOOM Eternal rendezője a USGamerrel beszélgetett az első id Tech 7-es játékról (amiről még azt is elmondta, hogy ha lenne egy Animal Crossing crossover, az a Nintendón múlna, de ő szereti a mémeket – azért léteznek azok, mert a DOOM új része egy napon érkezik az Animal Crossing új felvonásával…). Stratton végül elárulta, hogy egy hete játszott a játék Switch portjával, és igazán meglepődött a Panic Button munkásságán. (Ugyanis az id Software a PlayStation 4, Xbox One, PC verziókon dolgozik, a „pánikgombosok” pedig a 2016-os DOOM után a folytatást is átültetik a Switch-re.)

Stratton a Panic Buttont a Switch mestereinek tekinti (akkor minek hívná a nemrég az Embracer Group által felvásárolt Saber Interactive-ot, a The Witcher 3 Switch portjának fejlesztőit?), és úgy véli, hogy a DOOM Eternal portja meg fogja lepni az embereket. Mindig azt látja a kommentekben, hogy az emberek alig várják, hogy a Switch-en játszhassák Doom Slayer történetének folytatását.

A kezelőfelületről elárulta, hogy a Panic Buttonnak egy külön erre szánt csapata van. A Switch kijelzője kicsi, így néha telepakolják információkkal a képernyőt, de a menüket, a kezelőfelületet, a dossziét, mindent igyekeztek átszabni, hogy a dolgok a helyükön legyenek. Mindezt csak azért, hogy az id Software embere szerint a lehető legjobb verziót kaphassuk a Nintendo népszerű (és holnap már a harmadik születésnapját betöltő) platformján, ami mostanában tarol az eladási listákon, mivel a Sony és a Microsoft is már a következő generációs konzoljára koncentrál.

A DOOM Eternal március 20-án érkezik majd PlayStation 4, Xbox One és PC platformokra. Az előrendelők konkrétan aznap kapják a DOOM 64 portját is. A Nintendo Switch átirat megjelenési dátuma még nem ismert. Talán most nem kell több hónapot várnunk rá mint az előző résszel.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu