Amnesia: Rebirth nem remake lesz a Frictional Games új horrorjátéka [VIDEO]

Az Amnesia: Rebirth egy új főhőssel, új környezettel és történettel borzolja majd a horror iránt fogékony játékosok idegeit.

Már egy jó ideje hallani a SOMA fejlesztőinek új horrorcíméről, azonban csak most rántották le végre a leplet a játékról. Az Amnesia: Rebirth várhatóan idén, ősszel „születik újjá” PC-n és PlayStation 4-en egyaránt – sajnos az Xbox One-tulajoknak rossz hírrel kell szolgálnom, mert arra a platformra még nincs bejelentés. A játékból most ez a lent látható trailer érkezett, illetve amiatt, mert nagyon úgy tűnik: a Sony valamilyen szinten a fejlesztők partnere lesz a játéknál, így a leleplezés is a PlayStation blogon történt meg.

A csapat egyébként érdekességekről is mesélt a játék fejlesztésével kapcsolatban, például arról, hogy az eredeti Amnesia fejlesztésének során majdnem csődbe mentek, így végül elhatározták, hogy még egy utolsó erőfeszítéssel megalkotják a lehető legfélelmetesebb játékot, amelyre képesek. Emellett persze az új címről is meséltek pár szót.

Így hát megtudtuk, hogy az Amnesia: Rebirth egy új főszereplővel, új környezettel és sztorival érkezik majd, ez tehát azt jelenti, hogy nem egyfajta remake-ről van szó, ugyanakkor a fejlesztők ugyanazokra az alapokra építkeznek, amelyekre az eredeti játéknál, azonban igyekeznek, hogy ne legyenek repetitívek – már csak azért is, mert a Frictional Games szerint a horrorban főben járó bűn a megszokott sémákat használni, továbbá azt is hozzátették, hogy nem olcsó bazári ijesztgetésre számíthatunk majd kalandjaink során, tehát a jump scare-eket mellőzni fogják. Azt hangsúlyozták, a Rebirth a „bőrünk alá” csúszik és oly módon hat majd, amely még a fejlesztők számára is szokatlan. Erre azonban szerintük azért is van szükség, mert „napjainkban a szimpla horror már kevés”.

Az Amnesia: Rebirth tehát nagyjából idén ősztől lesz kapható PC-re és PlayStation 4-re egyaránt.

Forrás: PlayStation blog

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu