Parasite Eve: kár lenne elhanyagolni, állítja a Final Fantasy VII Remake producere [VIDEO]

Yoshinori Kitase nem felejtette el Aya Breát, Parasite Eve hősnőjét. (Meg azért mi sem.)

Az első Parasite Eve még 1998-ban jött ki az első PlayStationre. (Legalábbis Japánban és Észak-Amerikában. PAL verzió, azaz európai átirat NEM volt.) Ez amúgy egy folytatása volt a szintén Parasite Eve néven 1995-ben megjelent sci-fi horror könyvnek, amit Hideaki Sena írt. A játék nagyon korrekt lett, és így nem csoda, hogy a Square folytatta – ’99 végén Japánban, majd 2000 nyarának végén Európában, aztán szeptember közepén Amerikában is megelent a Parasite Eve II (és ezért a WTF – itt kiadták a második részt, de az elsőt nem!), ami lecserélte a taktikázó harci rendszert egy valós idejű megoldással. A sorozat harmadik része egy spin-off TPS volt a PSP-n 2010/2011-ben – a 3rd Birthday alig kötődött az eddigi eseményekhez, és… mondjuk úgy, hogy gyengusz volt.

Itt térünk át a lenti interjúra, amit Kenny Omega, egy kanadai származású, de Japánban élő bírkózó (és hatalmas Square Enix-rajongó) készített Yoshinori Kitasével, a Final Fantasy VII Remake producerével. Azt kérdezte Kitasétől, hogy szeretne-e többet látni a jövőben a Parasite Eve-ből, ugyanis a japán úr a 3rd Birthdayen is dolgozott anno. Kitase szerint a karakterek kidolgozottak és mélyek voltak (főképp Aya Brea, a főhősnő), és bár most nincs tudomása ilyen tervekről, úgy véli, hogy kár lenne elhanyagolni ezeket a karaktereket, és inkább használni kéne őket.

Omega hozzátette, hogy a horrorjátékok mostanában eléggé népszerűek (elég csak a Resident Evil 2 Remake sikerére pislantanunk…), és a Parasite Eve-nek volt azért egy kis RPG-s beütése, ami egyediséget adott neki. A bírkózó szerint most jó alkalom lenne előszedni az IP-t. Mitochondria. Mindenkinek!

És tényleg, miért is ne? Ha a Final Fantasy VII Remake-et viszik majd mint a cukrot (és valószínűleg már a NEVE is el fogja adni…), a Square Enix is talán menni fog a Capcom után – mostanában ők remake-elik a régebbi játékaikat, és április elején jön is a Resident Evil 3 Remake, egy héttel az egy évig PlayStation 4-exkluzív Final Fantasy VII Remake előtt.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu