Hivatalos: új The Witcher-játék készül a Cyberpunk 2077 után!

A CD Projekt RED megerősítette, hogy a Night City-be tett látogatásuk után a Vaják világához fognak visszatérni – így lesz egy új The Witcher, de nem biztos, hogy az lesz, amire mindannyian (vagy legalábbis sokan) számítunk.

Adam Kicinski, a cég elnök-vezérigazgatója a lengyel újságírókkal találkozott, és itt felfedte, hogy a CD Projekt RED már rendelkezik egy viszonylag tiszta koncepcióval a következő egyjátékos The Witcher-játékhoz, de gyorsan hozzátette, hogy ennek nem The Witcher 4 lesz a neve. Egy kisebb csapat dolgozik az új Vaják-projekt előkészületein, de a lengyel csapat jelentős része (két nagyobb csoport) a Cyberpunk 2077 hálózatos módján (azaz a multiplayeren) és egyéb pluszokon (DLC-ken…) dolgozik.

Ha a Cyberpunk 2077-en véget érnek a munkálatok, azonnal nekilátnak a következő The Witcher-nek, de itt persze kérdéses, hogy mit ért Kicinski ez alatt: arra gondol, hogy bevárja a CP2077 szeptemberre elhalasztott megjelenését, és akkor esnek neki az előző IP-jüknek, vagy arra céloz, hogy a teljes Cyberpunk 2077-re vár? Mert ugyebár a multiplayer 2021-ben sem valószínű, hogy meg fog jelenni (ezt maga a stúdió erősítette meg korábban – és mi is írtunk erről). A válasz az, hogy a játék szeptemberi megjelenése után nekifekszenek – nem kell egy nagyobb fókusz a multira/DLC-kre.

Egy másik érdekes gondolat: Kicinski elmondta, hogy most így két IP-jük, két világuk van, amiben játékokat szeretnének csinálni, és ezért minden jövőbeli alkotásuk vagy a The Witcher, vagy a Cyberpunk sorozathoz fog kötődni. Azaz ezzel lényegében megerősítette, hogy a Cyberpunk 2077 abszolút nem lesz egy egyszeri kitérő a CD Projekt RED számára. Csak ne zárják be magukat ebbe a skatulyába.

A Cyberpunk 2077 szeptember 17-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Google Stadiára, és PC-re (és mivel a CD Projekté a GOG, így ott is elérhető lesz a játék, de a Steamen és az Epic Games Store-on is fenn lesz), ám a lengyelek korábban már megerősítették az Xbox Series X frissítést/verziót is – de a PlayStation 5 esetében ezt még nem hallottuk.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu