Cyberpunk 2077: a koronavírus nem csúsztatja el a megjelenését

Cyberpunk 2077 – A CD Projekt RED is biztosra játszik – és komolyan, jól is teszi a lengyel stúdió.

A CD Projekt RED a Twitteren közölte, hogy a stúdió napi működése megváltozott. Lassan, fokozatosan igazodtak a koronavírus okozta szituációhoz, és megelőző lépéseket tettek. Fejlesztették a felszerelésüket és az infrastruktúrát is. Ez azért is kiemelkedően fontos, mert arra törekedett a CD Projekt RED, hogy az alkalmazottaik otthonról, biztonságból dolgozhassanak a Cyberpunk 2077-en. (A következő The Witcheren még nem dolgoznak, erről írtunk már, hogy az lesz a Cyberpunk 2077 után a következő projektjük!)

Úgyhogy az infrastruktúra fejlesztésének eredményeképp teljesen távmunkára váltott, és ez addig lesz így, ameddig erre szükség van. Ők úgy gondolják, hogy ezzel a lépéssel mindegyik csapattagnak a legnagyobb egészségügyi biztonságot adják, és bár ez új dolog lesz mindenkinek, ők vállalják a kihívást, és egyáltalán nem tervezik, hogy a szeptemberre halasztott megjelenést még egyszer elcsúsztassák, és így ősszel szerintük egy komoly akció-RPG-t kapunk a kezeink közé még a vírus okozta járvány ellenére is. Legyen így.

Ezzel tehát a CD Projekt RED a Bungie és a Rockstar után a harmadik olyan stúdió, amiről írtuk/írjuk, hogy távmunkára váltanak az alkalmazottak biztonságának érdekében. A játékfejlesztők is emberből vannak (még úgy is, hogy több stúdióban az erőltetett menet, angolul a crunch, szépen megviseli őket – néhány napja a Naughty Doggal kapcsolatban beszéltünk erről a témáról, de a CDPR is érintett ebben).

Úgyhogy a Cyberpunk 2077 (egyjátékos része!) a koronavírus ellenére is szeptember 17-én fog a tervek szerint PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Google Stadiára, illetve PC-re (ezen belül pedig mindenre – Steam, Epic Games Store, GOG…) érkezni, de már megerősítettek egy Xbox Series X patchet/verziót is. A játék multiplayeres szekciója (mert ilyen is lesz!) a tervek szerint 2021-ben nagy eséllyel nem fog napvilágot látni, így azzal kapcsolatban jobb, ha 2022-t saccolunk lehetséges rajtpontnak, és akkor már biztos, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series X is a képben lesz.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu