Xbox Series X: az új D-Pad és a könnyebb foghatóság

Tegnap már elég részletesen kiveséztük az Xbox Series X-et (és holnap jön a PlayStation 5-ös „könyv”, már most előre szólunk!), de a kontroller nem fért már bele.

Úgyhogy nézzük, hogy Ryan Whitaker, az Xbox senior tervezője mit is mondott az Xbox Wire-nak a következő generációs wireless Xbox kontrollerről. Elmagyarázta, hogy a legfontosabb számukra az ergonomikusabb tervezés, a jobb eszközök közti kapcsolódás, a könnyebb (kép-, videó-) megosztás, illetve a csökkentett latencia (lag) volt.

Az első témakör kérdése egyszerű: hogyan tudná a Microsoft mindenkivé jobbá tenni a játékot mint élményt? Az új kontroller több kézméretbe passzolni fog, így a kisebb kezűek (Whitaker egy nyolc évest mondott példaként…) sem fognak „elveszni” a Microsoft produktumában. Ezzel nem fognak ártani a nagyobb markúaknak sem: lekerekítették a kontroller tetején két oldalt elhelyezett kisebb gombokat, aztán alattuk, a ravaszok körül kicsit vágtak és kerekítettek, és a kontroller két végét (ezek vannak a tenyereinkben) pedig Whitaker szerint óvatosan farigcsálták.

Az input lag csökkentését nem ismételjük meg (DLI – Dynamic Latency Input), hanem rátérünk az új D-Padra, ami állítólag a teljesítményünk növeléséről és a jobb hozzáférhetőségről tanúskodik – Whitaker azt állítja, hogy mindegyik játékstílushoz passzol, és a D-Padot sok eltérő módon használhatja több műfaj is. Persze ha ez nem tetszik, akkor használhatjuk az Xbox One-os kontrollert, de fordítva is érvényes lesz, így a régi konzolhoz működni fog az új „dzsojsztik” (Sótész Gögy után szabadon – lásd Commodore Világ.

Az Elite kontrollerekben kicserélhetőek a D-Padok, mivel pár játékban fontos a tiszta irány (le, fel, jobbra, balra), de máshol pedig pontosan kell átlós irányt használni (pl. jobbra és le), és Whitaker itt is megemlítette, hogy a személyes játékstílustól függően van, aki ezt, és van, aki azt szereti. Őj lett a megosztó (Share) gomb is.

Az új Xbox kontroller biztosan ott lesz Xbox Series X dobozában, talán az év végén. Ja, és a konzol hátulján látható furcsa slot? Az a bővíthető tárhelynek van az 1 TB-s NVME SSD-vel, tehát kártyás módszer van…

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu