Egy Assassin’s Creed: Origins szinkronszínész saját stúdiót létesít

Abubakar Salim, az Assassin’s Creed: Origins szinkronszínész célja az, hogy menő történeteket adjon elő, és hogy innovatív játékmenetet valósíthasson meg.

Salim neve önmagában nagy eséllyel abszolút nem mond semmit. Pedig ő volt az az Assassin’s Creed: Origins szinkronszínész, aki a siwai Bayek hangján szólalt meg a játékban, és most úgy határozott, hogy megpróbálkozik a játékfejlesztéssel. Ezért nyitotta meg a Silver Rain Games-et. Persze Salim nincs egyedül – csatlakozott hozzá Melissa Philips is, aki korábban a BAFTA játékprogramos menedzsere volt.

Salimot a Black Mirrorban vagy a 24-ben is láthattuk már a televízióban. A színész azt mondja, hogy a videojátékokon való munka inspirálta, hogy erőt adhasson a játékosoknak az előadott történeteken keresztül. Azt mondja a Gamesindustry-nak, hogy sokat játszott, szerepelt is néhányban, és a történetek előadásáig épp a játékokon keresztül jutott el, és épp ezért természetesnek véli, hogy egy játékfejlesztő stúdiót indíthasson „király tartalmak alkotása” céljából. A Kingdom Heartson és a World of Warcrafton nőtt fel.

Az Assassin’s Creed-es élményeiről azt mondja Salim, hogy ő már a kezdetek óta játszott vele, és így az utóbbi jó 12-13 év sokat megtanított neki a játékfejlesztés eltérő szemszögeiről. Szerinte az Assassin’s Creed egyik legerősebb pontja a történet és a játék világa, mivel ezek támogatták magát a játékot annak fejlesztésében, így a sztori és a környezet kihatott a mechanikákra, a művészeti stílusra és a hangokra, soundtrackekre is. Minden a történetből indult ki, és Salim szerint az Assassin’s Creed: Originsben is hasonló megközelítéssel élt a Ubisoft, akik nagy eséllyel a következő üzleti évben (2020 áprilisa és 2021 március vége között) ki fognak adni egy új Assassin’s Creedet, ami ráadásul cross-gen lehet (a PlayStation 5-ön és az Xbox Series X-en nyitócímként, de PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n is elérhető lenne).

Salim még hozzátette, hogy nem döntött arról, hogy a Silver Rain Games milyen platformokra fog fejleszteni, de azt akarja, hogy a lehető legtöbb játékoshoz eljuthasson. Erre csak annyi a reakciónk, hogy „Google Stadia”. Nos, majd kopogtat az ajtaján Jade Raymond, aki anno pont az Assassin’s Creed alkotásában volt kulcsfontosságú a Ubisoftnál, és ő most már a Google Stadia Games & Entertainment stúdióvezetője…

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu