PlayStation 3 üzenetek: jelentős funkciótól búcsúzik a PS3

A már lassan tizennégy éve megjelent konzol képessége nemsokára csorbulni fog a PlayStation 3 üzenetek tekintetében.

A PlayStation 3 egy eléggé érdekes gép volt, és nem is volt olyan egyszerű programozni, fejleszteni rá a felépítése miatt (a Cell processzor eleinte nagy falat volt mindenkinek). Mégis egy korrekt hardver volt, ami később lehetővé tette, hogy PlayStation 4-es és PlayStation Vitás felhasználóknak is üzenetet küldhessünk. Nos, pontosan ez a funkció fog lelépni hamarosan a porondról, magyarán eltűnnek a PlayStation 3 üzenetek.

A PlayStation japán weboldala szerint június 30-ától a PlayStation 3-asok már csak egymásnak küldhetnek üzenetet. Újabb gépekről (vagy gépekre) meg már ne próbálkozzunk, ugyanis nem fog menni. Ezzel tehát a PS3 – amit nyugodtan nevezhetünk halott platformnak, és ez a PlayStation Vitára is sajnos érvényes – lassan magára marad, de azért ennek is itt volt már az ideje. Ne feledjük, a PlayStation 4 is korosodik: a PS4 idén lesz hét éves, és a papájával ellentétben ezt csak egyszer tervezvezték át. (A PlayStation 3-ból volt ugyanis Slim és Super Slim verzió is. A PlayStation 4 Pro modellt ne vegyük ide, az azért más dolog…)

A PlayStation 3 gyártása 2017. május 29-én állt le Japánban, úgyhogy három évig azért még kitartott a Sony az üzenetküldő rendszer fenntartása mellett, és ezt nagy valószínűséggel költséghatékonysági okokból fogja leállítani (meg feltehetőleg a kihasználtság sem olyan nagyon jelentős). A konzol azért nagyon fogyott – 87,4 millió példányban kelt el a 2017-es közlés szerint. Mégis volt egy erőssége: visszamenőleg mind a két PlayStation generációt támogatta. Az első PlayStation 3-as modellek ugyanis a PS1-es és PS2-es címeket is futtatták, de a Slim változat megjelenésével a PS2-es támogatás megszűnt. (Mégis ez három generáció natív támogatása. Ilyesmit a PlayStation 4 és a PlayStation 5 sem hozott össze.)

Úgyhogy akik esetleg még PlayStation 3-on üzengetnek egymásnak, hamarosan ettől búcsúzhatnak… kivéve, ha más PS3-asoknak repülnek a PlayStation Networkön keresztül az üzenetek.

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu