Menu

A játékipar rövid távon jól jár a koronavírussal

Ez nem vicc: a Gamesindustry szerint a játékipar és a konzolok értékesítése is a magasba ugrik a koronavírus miatt!

Az otthon maradásból keletkező unalmat át lehet hidalni a videojátékokkal. Szoftveresen ennek már volt is eredménye – a Steamről korábban írtuk, hogy rekordot döntött a bejelentkezett felhasználók száma -, de hardveresen is jó időszaknak nézhet elébe a játékipar, ami különösképp azért érdekes, mert egy konzolgeneráció végén a konzolokból olyan sok már nem sokat veszünk.

A Gamesindustry megnézte a GSD márciusi videojátékos piaci adatait, ami az Amerikán kívüli területekre vonatkozik. A március 16-ától 22-éig tartó héten a digitális értékesítések 52%-kal nőttek az előző héthez képest. Ebben nincs az Egyesült Államok benne, sőt, a Doom Eternal és az Animal Crossing: New Horizons, a két nagy március 20-ai játék eredményei sem. Franciaország és Olaszország is közel 200%-os növekedést mutathat fel, és talán pont ezért vezette be a PlayStation, hogy korlátozza a PlayStation Network sebességét az európai (sőt, az amerikai…) kontinensen. Meglepetés, hogy a fizikai, lemezes/kazettás értékesítések is nőttek. 17 ilyen piacon 82%-os heti növekedés volt felmutatható, és ebben az esetben sem veztték figyelembe az új Doom és az új Animal Crossing. Olaszország kivétel – itt kb. megfeleződött a bolti értékesítés, ami jogos, mert a kijárási tilalom során nem olyan egyszerű csak úgy kimenni egy játékboltba. (Egy szupermarketből a bevásárlás révén lehet szerezni ezt-azt, de az ugye nem mindenütt megoldható.) A konzolok értékesítése 155%-kal nőtt a március 16-a és 22-e közötti héten. Ázsiában, Európában és Afrikában összesen 259169 konzolt vettünk.

A címben a rövid táv nem véletlen: itt is lesznek elbocsátások, és a játékok elhalasztása további problémákat okozhat (pl. a Wasteland 3-at már elhalasztották augusztusra). Úgyhogy nem annyira derűs a helyzet, és tény, a játékiparban is lehet otthonról dolgozni, de ez nem mindenkinek működőképes. Emiatt nem csoda, hogy pár elemző úgy véli, hogy az értékesítések növekedése után mélypont jöhet.

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu