A Microsoft megengedheti magának, hogy ne legyen VR-úttörő

A Schell Games vezérigazgatója, Jesse Schell szerint nem muszáj, hogy a redmondi cég az élen legyen a virtuális valóságban. (Konzolos téren így is cselekszik: az Xbox Series X-nek jelenleg nincsenek VR-os tervei…)

A Schell Games több VR-os játékot összehozott már, így annak vezetője jobban átláthatja a piaci helyzetet. Schell azt mondta a WCCFTech-nek, hogy az olyan cégeknek, mint amilyen a Microsoft is, nem kell sietniük. A MS megengedheti magának, hogy kivárjon, és megnézze, mi működik és mi nem, majd aztán ennek megfelelően cselekedjen. Azaz nem kell nagyon kockázatot vállalni (mint ahogy mondjuk a Valve is teheti a Valve Index-szel; feltételes mód, mert nem látunk a jövőbe). Ezért Schell úgy gondolja, hogy a Microsoft megközelítése nem probléma – ők döntöttek úgy, hogy követők lesznek, nem pedig úttörők, hiszen akkora piaci előnyük van, hogy így is messze sikeresek lehetnek. Schell szerint az Apple is hasonló cipőben jár mostanában: nem nagyon alkotnak forradalmit, hanem csak saját verziókat mások termékeiből. (Azért korábban ez nem így volt! Amíg Steve Jobs élt, ő azért hozott egy-két komoly terméket. Az iPhone egy remek példa!)

Itt azért még kérdéses, hogy a VR-nak mekkora sikere lesz a következő néhány évben. Jó, a PlayStation VR piacvezető (a kedvezőbb árért viszont cserébe gyengébb minőség jár a drágább, PC-s riválisokhoz képest), de még nem látjuk, hogy mikor robbanhat be a mainstream szintre a virtuális valóság. Az Xbox Series X nem támogatja a VR-t, de eközben a PC-seknek ott van a kevert valóságot (Mixed Reality) kínáló platform, amit a Microsoft is támogat a Windowson.

Az Oculus Rift 2016-os megjelenése óta eltelt már négy év, de még mindig nem nagyon terjedt el a VR. Emiatt pedig nem rossz ötlet, ha a Microsoft kivár. A Sony nem fog: szinte biztos, hogy a PlayStation 5 mellett egy új PlayStation VR is készül náluk.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu